AS Holding dobija 10 miliona eura od Austrijske razvojne banke

AS Holding potpisao je predugovor sa Austrijskom razvojnom bankom o odobrenju 10 miliona eura za investiranje u proizvodne pogone, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje Rusmir Hrvić, prvi čovjek tešanjske poslovne grupacije. 
– Uskoro će se desiti zvanično potpisivanje, a radi se o kreditnom aranžmanu sa Austrijskom razvojnom bankom. Prezentirali smo naš način poslovanja, našu viziju i strateške ciljeve. Na osnovu toga odobrena su nam sredstva od 10 miliona eura za investiranje u naše proizvodne pogone, u osavremenjavanje pogona, mašina, opreme, kazao je Hrvić. 

On je konstatirao da je ovo jedan od pozitivnih primjera mijenjanja slike o BiH budući da sve ozbiljne finansijske institucije još uvijek zaobilaze našu zemlju, a prije svega plaše ih ukupno političko stanje i medijski izvještaji. 

On je kazao da je u 2018. u AS Grupaciji više rađeno na razvoju krovne firme, nego na rastu. 

– Danas u AS Holdingu ima 30 uposlenika koji su među najboljim u svojim oblastima. Tu smo puno radili i to nam je pomoglo da uspješno završimo godinu. Plan je da i iduće godine nastavimo u tom smjeru. Mnogo novca smo uložili i u IT rješenja, što ćemo nastaviti i u ovoj godini. To sve govori da ćemo se i u 2019. bazirati na jačanje strukture unutar firme, a što se tiče novih proizvoda i novih kategorija, toga će sigurno biti, prvenstveno u AC Foodu (Agrokomercu). Izbacili smo Mazu, a radimo i na inovativnim premium proizvodima koji se, po kvaliteti, mogu mjeriti sa internacionalnim brendovima. Biće još dosta kategorija: čajno pecivo, širenje palete proizvoda Topsa, sendvič Tops, a i mimo toga očekuju se još neke inovacije u Vispaku, Klasu, istako je Hrvić. 

Na pitanje hoće li biti novih akvizicija, kazao je da “ne može reći ni da će biti niti da neće”. 

“Nije nam to sada u fokusu, u fokusu nam je razvoj. Nema ništa da je planirano za sada, ali ne isključujemo i mogućnost da se to promijeni”, dodao je Hrvić.