AS Group: Od 3 do 3000 zaposlanih

1322

– Oko 3.000 zaposlenih, za 20 godina sa 3 zaposlena na ukupno 3.000)
– Tri divizije: prehrambena, tekstilan i trgovačka
– 240 miliona KM ukupan prihod u 2014., od toga sa 150 miliona KM ostvaruje se proizvodnjom gotovih proizvoda, oko 15 miliona KM ostvaruje se u tekstilnoj diviziji u okviru tzv. lohn poslova, a ostatak od oko 75 miliona prometa realizira se putem prodaje trgovačke robe.
– preko 10 miliona KM doprinosa i direktnih poreza državi u 2014.
– 1.000 proizvoda
– Kompanija sa najviše brandova: Zlatna džezva, Zlatni puder, Zlatni lokum, Zlatna Oaza… Tajna, Begova čorba, Laganini, Sarko, Tahan halva, Sprind jufka, Klasove baklave i hurmašice, Master, Kent, AS Imprerijal, Stampi, Choco club…
– Izvozi ukupno preko 25 miliona KM, 15 miliona se odnosi na hranu, 10 miliona na tekstil
– Jeste li znali da se bosanske kafe, Zlatne džezve poslije Bosne i Hercegovine najviše popije u SAD-u, pa u Hrvatskoj?
– Jeste li znali da je Zlatni puder jedan od najpoznatijih brnadova u Crnoj Gori?
– Jeste li znali da su vrijedne radnice i radnici članice Napretka iz Tešnja i i Fortituda iz Travnika, članice AS GROUP prošle godine sašili više od 430.000 odjevnih predmeta
– Jeste li znali da je AS GROUP jedina kompanija u BiH vlasnica Ginisovog rekorda (Vispakova najveća džezva na svijetu9?
– Jeste li znali…?

AS GROUP sačinjavaju: prehrambeno – trgovačka kompanija AS d.o.o. Jelah, zatim prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d. iz Visokog, Oaza d.o.o. Tešanj, Sprind d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače – Tuzla, kao i tekstilne industrije Napredak d.d Tešanj i Fortitudo d.o.o. Travnik, te kompanija za upravljanje nekretninama Vemal d.d. Tešanj.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.