ARTIST-in-Residence: ARMIN Numanović

Armin Numanović – Najbolji student 2016/2017. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo

ARTIST-in-Residence: ARMIN Numanović

Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu i BHFF odabrati pobjednika za BHFF 2017 New York City Art Residency

New York, 30 siječnja 2017 – Od 2015. godine, Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu (AFAS) i BHFF su surađivali na stvaranju grafičkog dizajna radova koji se koriste u BHFF promotivne kampanje. AFAS je organizirao projekt dizajn studio natjecanja u Sarajevu u kojoj je 3. i 4. godine studija grafički dizajn stvorio vizualne umjetnosti prijedlozi koji će se koristiti od strane BHFF. U ideja omogućio studentima da rade na live projekta, izazivajući ih da se prijave i izoštriti svoje grafičkog dizajna vještine, a dobivanjem važno iskustvo koje ih je pripremio za svoje profesionalne karijere. Cilj je bio stvoriti umjetnost koja predstavlja identitet oba Bosne i Hercegovine i New Yorku, a istražuje kako su ti dvije različite kulture isprepliću kroz BHFF. Teme uključuju film, identitet, iščašenja i kulturnih stereotipa svi su bili uključeni u odabrane umjetničke vizije i rješenja.

Za 2017., devet AFAS studenti podnose ilustracije za razmatranje sljedeće vodstvo iz Sarajeva i New York temelji kustoskih timova. U kustosa momčadi zatim odabrane AFAS student Armin Numanović kao pobjednik; za svoj rad će biti nagrađen s posjetom New Yorku tijekom BHFF. On će iskoristiti priliku za predstavljanje projekta u većem New York publike na BHFF i dalje istražiti osobno inspiraciju za svoju umjetnost i presjek filma, identiteta i kulturne razlike između dviju zemalja. Umjetnost rezidencija u New Yorku će omogućiti Armin ponovno ocijeniti njegov rad kroz istraživanje konteksta da je projekt sa sjedištem u i dati mu novi uvid i perspektive ovog grada. Oba AFAS i BHFF vjeruju da posjet New Yorku će biti od ogromnog doprinosa Armin je akademski i profesionalni razvoj, kao i inspiracija za svojim vršnjacima.
BHFF bih proširiti zahvalnost Trust for Mutual Understanding za pružanje financijske potpore za ovaj projekt, kao i zahvaljujući Sarajevo kustosa tima na AFAS – prof Bojan Hadžihalilović i Sandro Drinovac – i New York kustosa tima – umjetnik Nebojša Šerić Shoba, Damir Pozderac. Također, čestitam Armin Numanović na ovom izuzetnom priznanju i zahvaljujemo svim studentima koji sudjeluju u AFAS, čiji su radovi također će biti predstavljena na BHFF završnoj svečanosti.

Također potičemo svoje donacije u prilog BHFF i sličnih bosanskohercegovačka umjetničkih i kulturnih projekata u budućnosti.

link : http://us9.campaign-archive1.com/…