BiHPolitikaArnel Isak o parlamentarnoj većini u Parlamentu FBiH

Arnel Isak o parlamentarnoj većini u Parlamentu FBiH

S obzirom na veliki broj medijskih upita vezanih za postojanje parlamentarne većine u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, dužan sam reći sljedeće:

Lažne su tvrdnje struktura naklonjenih trenutnoj opoziciji na nivou Federacije Bosne i Hercegovine o tome kako ucjenjujem partnere u vlasti izborom za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Opoziciji se možda neće dopasti, ali sam obavezan zbog građana Bosne i Hercegovine istaći kako nisam i nikada neću biti zastupnik koji će svojim djelovanjem blokirati rad izvršne, zakonodavne ili sudske vlasti. Blokadu rada Parlamenta Federacije BiH i Vlade Federacije BiH nećete gledati.

Ja sam dobio direktni mandat u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH da radim u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, a ne da blokiram i opstruiram demokratske procese. Vama su blokade i nerad normalna pojava. Meni nisu i nikada neće ni biti.

Lažima i spinovima, a očito i priželjkivanjima blokada, bezuspješno pokušavate utjecati na odnose među koalicionim partnerima, ali vam to ne ide od ruke. Umjesto laži i spinova iskoristite mandate da budete konstruktivna opozicija i da zajedno s nama – vladajućom većinom – poboljšate stanje u državi. U konačnici, za to vas građani biraju i plaćaju.

Što se tiče izbora dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, moram istaći kako uvaženu kolegicu Edinu Gabelu izrazito poštujem i kako bih volio da je i ona dio parlamentarne većine, a ne grupacije političkih stranaka koje čine sve da otežaju rad trenutnoj vlasti u Federaciji BiH.

U rukovodstvu Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kao i u rukovodstvu svih kantonalnih skupština u Federaciji BiH nalaze se zastupnici vladajućih političkih stranaka. Tako će biti i u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Da zaključim, blokadama se ne nadajte jer do blokada neće doći. Ma koliko god ih priželjkivali. Vladi Federacije BiH i ovim putem želim puno sreće u sigurnom četverogodišnjem mandatu, a vjerovatno i duže.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE