Arnautovići, Mulići i Bosnići zajedno za Mirzu Ganića i SDA Visoko

ARNAUTOVIĆI, MULIĆI I BOSNIĆI ZAJEDNO ZA MIRZU GANIĆA I TIM SDA VISOKO: Sva bijeda aktuelne vlasti i javne TV Visoko stala u samo jednoj sekundi jučerašnje TV debate 

Uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, danas je u Mulićima održan predizborni skup SDA Visoko.

Velikim aplauzom mještani su pozdravili tim za pobjede, kandidate SDA Visoko. Kandidat za Gradsko vijeće Harun Alijagić, kao domaćin se obratio prisutnim i održao emotivan govor, što su prisutni snažno pozdravili aplauzom.

Nosilac liste SDA za Gradsko vijeće Esad Semić – Lera prilikom obraćanja je istakao da je ovo tim za pobjede i da ne sumnja u narod ovog kraja.

Sa velikim nestrpljenjem, uz ovacije i aplauz okupljenih, dočekan je kandidat za gradonačelnika Grada Visoko, aktuelni premijer ZDK, Mirza Ganić.  

Na samom početku zahvalio se na podršci, i pozvao na snažnu podršku njihovom komšiji Harunu Alijagiću, kao i čitavom SDA timu.

“Čestitam vam i hvala vam što se domaćinski odnosite prema svojoj mjesnoj zajednici. Sve što je urađeno u ovoj mjesnoj zajednici, vi ste uradili svojim ličnim sredstvima. A, to je bila obaveza lokalne vlasti. Vjerujem da to prepoznajete i da ćete im se adekvatno zahvalit 15. novembra”, istakao je Mirza Ganić što su prisutni pozdravili velikim aplauzom.

Prilikom posjete ovoj MZ u prethodnom periodu, sve najvažnije potrebe mještana su uvrštene u Izbornu platformu “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”, i to:   

– Izgradnja pješačke staze do naplatnih kućica 

– Rekonstrukcija spregnutog mosta koji povezuje Arnautoviće i Muliće 

– Rekonstrukcija i asfaltiranje puta od Mulića do Poriječana  

– Sanacija puta u naselju Bosnići  – Asfaltiranje parkinga preko puta džamije u Mulićima 

– Izgradnja dječijeg igrališta.

Mještani su sa zadovoljstvom prihvatili činjenicu da su njihovi zahtjevi u cjelosti ispoštovani. Nakon pobjede na novembarskim izborima ako Bog da počinje realizacija ovih projekata.

Ovi putem, SDA Visoko još jednom apelira na značaj pokretanja privrede. Moramo više proizvoditi, biti konkurentniji na tržištu, kako bismo kreirali nove vrijednosti, zadržali postojeća i otvorili nova radna mjesta. Treba nam lokalna vlast koja će prepoznati napore privrednika i radnika, da nam rast i razvoj bude prvi i najvažniji cilj. Moramo Visoko učiniti ponovo jakim. ‘Made in Visoko’ mora postati prepoznatljiv brend, a općina treba postati otvorena i prijateljski raspoložena prema investicijama, gdje će se kreirati ambijent za vrhunske rezultate. Mi znamo kako se to postiže. Dokazali smo to vlastitim primjerom.

Vlast mora biti uz svoj narod. Ova aktuelna je dokazala da ih narod ne zanima. Njih zanimaju sukobi, podjele i svađe. Oni se bave lažnim profilima i ko je šta objavio na društvenim mrežama. Prestrašeni da će izgubiti vlasti i privilegije, oni čak idu dotle da režiraju javne debate na način da se urednicima serviraju pitanja i teme kako bi ispali “pametni” i bolji nego što jesu. Ispali su smiješni.

Podsjećamo, sva bijeda aktuelne vlasti i javne TV Visoko stala je u samo jednoj sekundi jučerašnje TV debate kada je kandidatkinja i aktuelna gradonačelnica Amra Babić gestikulacijom naredila voditeljici da prekine pravo na repliku Mirzi Ganiću.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

GO SDA Visoko