Armin Numanović, Edina Ibrišević i Lejla Džaferi među najboljim studentima u FBiHNajbolji studenti sa svih javnih univerziteta u Federaciji BiH, njih 71, dobili su danas u Mostaru iz ruku ministrice Elvire Dilberović zasluženo priznanje za postignute rezultate u svom akademskom obrazovanju, ali i drugim aktivnostima.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović kazala je da je posebno zadovoljstvo nagraditi najbolje studente te da su priznanja dodijeljena na osnovu prijedloga kantonalnih ministarstava, nakon nominacija matičnih univerziteta.

Među najboljim studentima FBiH su i mladi uspješni studenti sa područja općine Visoko: Armin Numanović, Edina Ibrišević i Lejla Džaferi.

Armin Numanović – Najbolji student 2017/2018. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu

Ponosan sam što sam dobitnik zlatne značke i odlikovanja najboljeg studenta na Akademiji likovnih umjetnostiSarajevo u 2017/2018. godini. Svakako da je to stimulans za daljni napredak i karijeru. Naročito na mom master studiju na kojem sam trenutno. Podrška svakako su moji roditelji prije svega koji su me konstantno podsticali da ne zaboravim koliko mogu i znam. A poruka za mlade da jedino radom i istraživanjem mogu napredovati i uspjeti.


Edina Ibrišević – Najbolji student 2017/2018. godine na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu

Prije svega želim da se zahvalim Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke i ministrici prof.dr. Elviri Dilberović. Ovo je dokaz da se trud i rad cijene, pored svih negativnih stvari koje nas okružuju. Najveća podrška tokom školovanja su mi, prije svih, moji roditelji i porodica. Svakako ne smijem zaboraviti svoje prijatelje i momka, koji mi također daju veliku podršku. Moja poruka za mlade je da nikad ne odustaju, da slijede svoje snove, te da budu ustrajni u borbi za bolje sutra. Na kraju će se isplatiti.

Lejla Džaferi – Najbolji student 2017/2018. godine na Pedagoškom fakultetu u Sarajevu

Što se tiče samog priznanja, za najboljeg studenta Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mogu reći da sam jako ponosna te da sa zadovoljstvom nosim titulu BA predškolskog odgoja i obrazovanja. Pored dodjele Srebrne značke u Zetri, a danas je bila dodjela novčanih sredstava za najbolje studente od strane Ministarstva za nauku i obrazovanje FBiH. Prethodne četiri godine školovanja su bile pune izazova koji su se ponekad činili tako teški da su me navodili na misao odustajanja od svega. Negativne misli i energija naročito su bili prisutni pred ispitnim rokovima. Ipak nisam posuštala i s istima sam se borila učeći i upijanjem svih naučnih činjenica. Trud i rad su me zapravo doveli do sreće, ponosa i svih priznanja koja sam stekla. Kroz taj period najveću podršku su mi pružali porodica, zaručnik i najbliže prijateljice. Mislim da sam se ovim nagradama i njima također odužila za sve momente u kojima su me ohrabrivali i govorili da će se sve isplatiti na kraju, što i jeste bilo tako. Moje mišljenje je da svaka osoba koja studira treba maksimalno iskoristiti priliku za sticanjem znanja i iskustva, jer to je najvrednije što si mogu priuštiti u ovom modernizmu.

visoko.ba