Armin Muzaferija vrijedno radi na novom singlu „Biću tu“

Armin Muzaferija vrijedno radi na novom singlu „Biću tu“, na kojem nastavlja saradnju sa provjerenim muzičarima iz BiH.

– Uz mnogo koncerata bilo mi je teško naći vremena da uđem u studio. Nova pjesma je trebala biti završena i ranije, ali ne mogu protiv sebe i onoga što se zove iskrena emocija i inspiracija. Autor nadolazećeg singla je moj prijatelj i saradnik Alen Lemešević. Budući da me poznaje privatno, ali i moj rad, uradio je pjesmu koja odgovara mom temperamentu. Ona nosi jednu lijepu poruku, ali ima i energiju i emociju, što je najvažnije kada su u pitanju moje numere, govori odlični pjevač.

Novi singl Armin snima u studiju „Longplay“ Mahira Sarihodžića, koji je ujedno zadužen i za aranžman.

– Imamo pune ruke posla, za koji treba puno vremena. Ne bih previše otkrivao, ali se po naslovu može zaključiti da je u pitanju jedna pozitivna priča. Svakako, pjesma će biti ekranizirana, a sada razmišljamo i planiramo gdje i kako. Najvjerovatnije da će to biti van BiH, budući da je pjesma i aranžmanski nešto internacionalno, između Turske i Španije, tako da će spot biti sniman na nekoj od tih lokacija, otkriva Muzaferija.

Zbog rada na novoj pjesmi je prolongirao nastupe za drugi dio oktobra.

– Kada sam uspio ući u studio, svi smo se angažirali da privedemo kraju snimanje pjesme, nakon čega ćemo uraditi i spot. Želja mi je da pjesma što prije ugleda svjetlo dana, a to bi prema našim planovima trebalo biti do polovine sljedećeg mjeseca. Nadam se da nećemo probiti taj rok. Najvažniji je kvalitet, a na pjesmi je angažiran veliki broj ljudi, muzičara iz BiH, jer kada radim ja se držim toga da je domaće najbolje, izričit je pjevač.

Kako kaže, ne želi žuriti sa novim albumom. Vremena se mijenjaju, a na ovim prostorima nije najpametnije raditi kompletan muzički materijal.

– Ja sam posljednji album izdao 2015. godine i on je, hvala Bogu, jako uspješno prošao. Međutim, pitanje je koliko je dobro u današnjoj hiperprodukciji izbaciti odjednom osam ili devet pjesama. Puno njih se sluša, i sumnjam da će neko odvojiti vremena da sluša sve pjesme sa albuma jednog izvođača. Mislim da je bolje da pjesme jedna po jedna stižu do slušatelja, tako da ću se u budućnosti fokusirati na izdavanje singlova, govori Armin.

Nakon koncerta koji je u nedjelju održao u Prnjavoru, te onih u Čapljini i Glamoču, kako kaže, drago mu je da će i u narednom periodu imati nastupe po manjim „zapostavljenim“ mjestima po BiH.

– Ti koncerti su zaista posebni jer u mjestima gdje muzička dešavanja nisu česta, ljudi vas odlično prihvate i toplo dočekaju. Ne kažem da to nije slučaj u većim gradovima, daleko od toga. Drago mi je da pored turneja po cijelom svijetu izdvajam vrijeme i rado radim koncerte po manjim gradovima u našoj zemlji. Do kraja godine pjevat ću u Oslu, Goteborgu, Rotterdamu, a, naravno, već u februaru naredne godine odlazim na američku turneju. Također, u 2018. u planu je i turneja u Australiji, otkriva Muzaferija.