Armin Muzaferija uskoro predstavlja novi spot za pjesmu “Sultan Sulejman”

Armin Muzaferija kraj ove godine provest će radno, uz nekoliko koncerata po BiH, nastupa na zabavama, a tradicionalno, za doček Nove godine će nastupiti u hotelu Han na Bjelašnici.

Zajedno sa svojim kolegom i velikim prijateljem Eldinom Huseinbegovićem, Muzaferija je nedavno održao i koncert za sve Bosance i Hercegovce koji žive u Dubaiju.

– To je bio moj drugi boravak u Dubaiju, imao sam koncert na jednom događaju poluzatvorenog tipa. I prvi put kada sam bio tamo, iznenadio sam se koliko naših ljudi ima. Ja uvijek kažem, možda nas nema puno, ali smo dobro raspoređeni. I ovaj put smo svirali za sve naše ljude koji tamo žive, na poziv organizatora, a to je firma LTD ATOM sa sjedištem u BiH. Svaki nastup van granica BiH čovjek može smatrati uspjehom, jer je puno muzičara i velika je konkurencija. Drago mi je kada mene i moju ekipu angažiraju za takve kulturne događaje. Posjećenost je bila velika i vjerujem da će takvih koncerata biti još u budućnosti, kaže pjevač.

Zbog sličnosti i u privatnom i poslovnom, onom muzičkom životu nerijetko se Eldin i Armin sreću na zajedničkim nastupima.

– Ove godine smo imali preko 15 zajedničkih koncerata kako u BiH, tako i u inostranstvu. U septembru smo imali i zajedničku turneju u Americi, a i u narednoj godini Eldin i ja ćemo nastaviti istim tempom, nastavlja Muzaferija.

Uz planirane nastupe krajem godine, uporedo radi i na diskografiji, ali, kako kaže, početkom naredne naći će vremena i za odmor.

– U januaru ću napraviti pauzu od nastupa i odmarati. Planiram i skijanje na Bjelašnici. Sada radim na pripremi novog spota za moju interpretaciju pjesme „Sultan Sulejman“. To je nešto očekivano, snimili smo live izvedbu, a ubuduće bit će mi praksa da jednom mjesečno na Facebooku i putem YouTubea objavljujem pjesme koje smo izveli uživo, jer dosta radim i sviram sa bendom. Također, ujedno radim i na svojoj novoj pjesmi i spotu. To će biti jedno posebno iznenađenje, a publika će odlučiti da li im se sviđa. U 2017. godini planiram najmanje tri nove pjesme i spota predstaviti javnosti, otkriva Armin, saopćeno je iz agencije PR com.