Armin Muzaferija poziva na manifestaciji “U dergjahu mog srca”

Jedan od najvećih praznika muslimana, Kurban-bajram, građani, ali i posjetioci glavnog grada Bosne i Hercegovine proslavit će tradicionalnim bajramskim koncertom na otvorenom, u Titovoj ulici…

Prelijepe melodije islamske muzike, poruke i emocije su ono po čemu će posjetioci manifestacije “U dergjahu mog srca” pamtiti ovogodišnji Kurban-bajram, riječi su Armina Muzaferije, učesnika programa.

“Prilika da učim ilahiju u Titovoj ulici u Sarajevu je zaista jedinstvena prilika kojoj se neizmjerno radujem. Snažne poruke koje će odjekivati Sarajevom upravo u vrijeme bajramskih blagdana šalju univerzalne poruke mira i ljubavi koje će razumijeti svi prisutni, podsjetiti na važnost ovog lijepog blagdana, ali i na radost i veselje koje nam donosi”, kaže Armin.

“Sarajevo je grad u kojem žive ljudi koji vole i poštuju različitosti i to je upravo ono što ga čini specifičnim. Činjenica da komuniciramo svoje radosti, ovaj put pod otvorenim nebom Sarajeva, učinit će ovaj Kurban-bajram posebnim svima onima koji ga odluče provesti u Titovoj ulici u Sarajevu”.

Noć poznatih melodija, poruka i emocija smještena u srce glavnog grada, kreirat će nezaboravne uspomene pod zvjezdanim nebom Sarajeva, na sjecištu kulturnih tekovina koji vjekovima svjedoče jedinstvu bosanskohercegovačkog čovjeka.

Bajramska svečanost “U dergjahu mog srca”, održat će se 11. augusta sa početkom u 20.30 sati.

Hayat.ba