NaslovnicaSportRukometArijana Vojić...

Arijana Vojić nominirana za 28. Svjetsko prvenstvo za rukometaše

Dvadeset i osmo Svjetsko prvenstvo za rukometaše bit će održano od 11. do 29. januara 2023. godine.

Na ovom šampionatu nema naše seniorske selekcije, ali ćemo zato imati tri predstavnika među službenim osobama. Tako je, osim braće Amara i Dine Konjičanina, koji će biti arbitri, za delegata Svjetska rukometna federacija (IHF) nominovala je našu Arijanu Vojić.

Ona je trenutno na Evropskom prvenstvu za rukometašice, a već u januaru ide na novi vrlo važan rukometni zadatak. Arijana Vojić posljednjih godina redovna je na velikim takmičenjima, a već je bila na Olimpijskim igrama, Svjetskom prvenstvu za rukometašice, završnici EHF Lige prvaka, itd… Sada je došlo vrijeme i za najveći rukometni događaj na svijetu.

Rsbih.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.