ZDKPrivredaArcerolMittal iz Zenice postavlja nove filtere nakon mnogobrojnih građanskih akcija

ArcerolMittal iz Zenice postavlja nove filtere nakon mnogobrojnih građanskih akcija

Svečanim potpisivanjem ugovora, održanim u direkciji kompanije ArcelorMittal Zenica, u prisustvu brojih zvanica i gostiju danas je ozvaničen početak implementacije projekta za zaštitu okoliša „Ugradnja novog filtera za Sinter mašinu broj 5“ u Mitalovom pogonu Priprema rude i Aglomeracija.

Ugovor su potpisali Bidžu Nair, generalni direktor ArcelorMittal Zenica i Henrik Vitrup Pedersen direktor danske kompanije FLSmidth, koja je izvođač radova.

– Ovaj projekat u vrijednosti od preko 6 miliona maraka veoma je važan projekat iz oblasti zaštite zraka, ne samo za kompaniju, nego i užu, ali i znatno širu zajednicu, kojim ćemo ostvariti još bolje rezultate u dostizanju eko normi, istakao je danas gospodin Bidžu Nair.

– Ugovoreni projekat, predložena tehnička rješenja i garantovane performance u skladu su s trenutno najboljim raspoloživim tehnikama za ovu vrstu postrojenja, a realizacijom projekta smanjićemo emisije prašine ispod 50 miligrama po normalnom kubnom metru, ali i emisije fine prašine u dimnim gasovima, ističe Azra Sivro menadžerica za zaštitu okoliša u kompaniji ArcelorMital Zenica.

Završetak projekta “Ugradnja novog filtera za Sinter mađinu broj 5” predviđen je za maj iduže godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE