Appleov iPhone 14 Pro će imati glavnu kameru od 48 MP

Novi izvještaji govore da će nadolazeći Appleov iPhone 14 Pro posjedovati kameru od 48 MP.

Ovo će biti treći put da Apple povećava rezoluciju glavne kamere iPhonea. Prvi put se to dogodilo u slučaju iPhonea 4 i 4S kada je povećana sa 5 na 8 MP, a drugi put u slučaju iPhonea 6 i 6S kada je došlo do povećanja sa 8 na 12 MP.

Apple vjerovatno treba veću rezoluciju kako bi Pro modeli mogli snimati 8K video, ali se oni mogu snimati i u drugim rezolucijama ovisno o sceni. Portret i landscape fotografije će imati koristi od više megapiksela, a i fotografije snimljene u uvjetima slabe svjetlosti bi mogle biti binovane na 12 MP.

Analitičar Ming-Chi Kuo je nekoliko puta govorio o kameri od 48 MP za iPhone 14 i 14 Pro, a najavio je i periskopsko zumiranje za iPhone 15 koji stiže 2023. godine.

Što se tiče prednje strane iPhonea 14, izvještaji govore da će zub na ekranu biti zamijenjen rupičarsim izrezom, a zasad nije poznato da li će on biti okrugli ili u obliku pilule s integrisanom FaceID tehnologijom.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.