NaslovnicaSvijetApple bilježi...

Apple bilježi najveći pad prodaje od 2019. godine

Ukupna prodaja Applea pala je za pet posto u odnosu na godinu ranije tokom prvog fiskalnog kvartala, koji je završen 31. decembra 2022., što je najveći pad od 2019. godine.

Prema izvještaju o kvartalnoj zaradi globalnog tehnološkog giganta sa sjedištem u SAD-u u četvrtak, Appleov prihod je pao na 117,2 milijarde dolara u periodu oktobar-decembar 2022., u odnosu na 123,9 milijardi dolara u istom periodu 2021.

Procjena tržišta iznosila je 121,1 milijardu dolara ukupne neto prodaje za tri mjeseca do decembra 2022.

Prodaja iPhonea pala je za više od osam posto, a prodaja Mac računara za 29 posto u istom periodu, što je rezultiralo padom profita od 13 posto u odnosu na prethodnu godinu na 30 milijardi dolara.

Neto dobit kompanije iznosila je 34,6 milijardi dolara u istom kvartalu prethodne godine.

Visoko.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.