NaslovnicaBiHApel za pomoć...

Apel za pomoć Ramizu Javorašu

Prije nekoliko mjeseci se apelom za pomoć obratio Ramiz Javoraš iz Sarajeva. Apel ste mogli pročitati na ovom linku, a sada se Ramiz ponovo obraća javnosti te vam njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

“Ja sam otac troje maloljetne djece koji je u julu prošle godine doživio težak srčani udar koji je oštetio jako moje srce i prekinuo lijevu komoru. U tom momentu srce mi je radilo 28 posto, ugrađeni su mi stentovi u Kliničkom centru koji su se začepili odmah poslije operacije, a da to niko nije znao sve do 11. mjeseca kad sam doživio drugi srčani udar. Tad je ustanovljeno da su mi se stentovi začepili, pokušali su katerizaciju srca ali nisu uspjeli. Ustanovljeno je da mi srce radi 14 posto i da moram na transplataciju srca. U februaru je nekoliko poratala pokrenulo akciju za prikupljanje novca za ICD aparat koji bi me držao u životu dok mi se srce ne nađe i hvala Bogu uz pomoć vas i dobrih ljudi novac je skupljen i aparat je ugrađen. Međutim, sad mi se stanje pogoršalo. Moram hitno da prikupljam novac za liječenje i transplataciju van BiH, pa bih volio, ako postoji mogućnost, da pokrenete opet neki apel za mene da skupim koliko toliko za svoje liječenje i preglede koji su mi hitno potrebni.”

Kao što nam u pismu dalje navodi svaki dan je sve teže a brine ga i to što je, kako kaže, prepušten na milost i nemilost od strane zdravstva.

Za sve informacije Ramiza možete kontaktirati na broj 062-194-555, a svi koji žele da pomognu mogu to uraditi i novčanom uplatom na Ramizov račun otvoren u BBI Banci broj ŽIRO računa 141 310 1310412 247.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.