NaslovnicaBiHApel za pomoć...

Apel za pomoć Ramizu Javorašu iz Sarajeva

Ramiz Javoraš, 34-godišnji otac troje malodobne djece iz Sarajeva uputio je apel za pomoć. Kako je napisao, u sedmom mjesecu prošle godine doživio je srčani udar prilikom čega mu je znatno pogoršano zdravlje. Sa dva ugrađena stenta za život i zdravlje srca Ramiz je primoran obratiti se javnosti za pomoć.

Nakon narušenog zdravlja izazvanog srčanim udarom proglašen je 100-postotnim invalidom, a nedugo nakon ugradnje stentova dogodio se i drugi udar te je rad srca pao na 14%, gdje su ljekari ustanovili da mora na transplataciju srca.

Da bi ostao u životu, navodi se u pismu, mora ugraditi implantabilni kardioverter-defibrilator (ICD), uređaj za rad srca koji košta 20.000 KM, gdje bi država pokrila 13.000 KM, a ostatak Ramiz mora da prikupi.

Kao što u pismu dalje navodi, svaki dan je sve teže, a brine ga i to što je, kako kaže, prepušten na milost i nemilost od strane zdravstva.

Za sve informacije Ramiza možete kontaktirati na broj 062 194 555, a svi koji žele da pomognu mogu to uraditi i novčanom uplatom na Ramizov račun otvoren u BBI banci, broj žiro računa 141 310 1310412 247.

Visoko.co.ba/Ilijas.net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.