BiHAnnalena Baerbock doputovala u Sarajevo

Annalena Baerbock doputovala u Sarajevo

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock doputovala je u Sarajevo. Prva adresa sastanak s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ključna tema je evropski put i ispunjenje reformi pred martovsku sjednicu Vijeća EU. Planiran je sastanak Baerbock i s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Ne možemo sebi priuštiti sive zone nigdje u Evropi i moramo zajedno učiniti sve da zatvorimo sve strane koje Rusija može iskoristiti za svoju politiku destabilizacije, dezinformacije i infiltracije, poručila je Baerbock uoči posjete Sarajevu.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE