NaslovnicaLokalni izboriAnaliza / SBi...

Analiza / SBiH u ZDK na proteklim izborima: Mandati u pet gradova i 5.433 osvojena glasa

SBiH je ostvarila vijećničke mandate u 5 od 12 općina/gradova u ZDK. U četiri grada nisu izašli na izbore i to u Varešu, Olovu, Usori i Žepču. U Maglaju, Zenici i Visokom nisu uspjeli preći izborni prag, dok su vijećničke mandate osvojili u Doboj jugu, Tešnju, Zavidovićima, Kaknju i Brezi.

Po gradovima i dobijenim glasovima u ZDK Stranka za Bosnu i Hercegovinu izgleda ovako: Doboj Jug – 188, Tešanj – 1.372, Maglaj – 214, Žepče – 0, Zavidovići – 874, Zenica – 292, Kakanj – 1.787, Vareš – 0, Visoko – 243, Breza – 463, Usora – 0, Olovo – 0.

Iz brojki možemo vidjeti da je SBiH najjača u Kaknju i Tešnju. A u gradovima gdje su imali kandidate i nisu prešli izborni prag najmanje glasova su dobili u Maglaju i Zenici.

U 12 gradova ZDK nisu ostvarili nijedan mandat načelnika/gradonačelnika.

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.