Lokalne TemePolitikaAnaliza izbornih rezultata OO SDA Visoko: Snažna podrška za SDA na svim...

Analiza izbornih rezultata OO SDA Visoko: Snažna podrška za SDA na svim nivoima

Nakon objavljivanja konačnih rezultata Općih izbora 2018. godine OO SDA Visoko je izvršio analizu izbornih aktivnosti, kao i analizu izbornih rezultata na području Općine Visoko.

S tim u vezi možemo konstatovati da su u Visokom Opći izbori 2018. godine zaista realizovani u kompleksnim uslovima, počevši od usporavanja realizacije projekata za koje su kadrovi SDA osigurali finansijska sredstva s viših nivoa vlasti, značajnom povećanju cijena političkim subjektima za usluge koje pružaju Javne ustanove čiji je osnivač Općina Visoko, ograničenju plakatiranja na javnim površinama, inspekcijskom mobingu prema vlasnicima privatnih parcela koji su na istim postavili ili istakli plakat SDA, mijenjanju Odluke o komunalnom redu u jeku izborne kampanje i ekspresnom objavljivanju iste u Službenom glasniku kako bi se stekli uslovi za kažnjavanje političkih subjekata za postavljanje plakata na privatnim parcelama i sl.

Tokom kampanje OO SDA Visoko je realizovao značajan broj aktivnosti i bili smo jedina politička stranka koja je posjetila gotovo sva mjesta na području naše Općine. Svoju kampanju nismo gradili na iznošenju neistina o našim konkurentima, niti smo se bavili onima koji su na sve moguće načine svojim spletkama pokušavali usporiti naše aktivnosti. Ponosni smo što su aktivisti SDA Visoko pokazali maksimalno jedinstvo i predanost u realizaciji svih definisanih programskih i planskih aktivnosti.

S ponosom možemo konstatovati  da smo ostvarili sve postavljene izborne ciljeve i ostali najjača politička Stranka na području Općine Visoko.

Analizirajući rezultate po nivoima iste smo uporedili i s rezultatima koji su ostvareni na općim izborima 2014. godite, te Vam ovom prilikom iste predstavljamo.

Za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda najviše glasova osvojio je Šefik Džaferović i to 4602 glasa. Zanimljivo je pomenuti da je SDA Visoko u poređenju s 2014. godinom povećala broj glasova za kandidata SDA.

Grafikon broja glasova za bošnjačkog člana Predsjedništva

Parlamentarna skupština BiH

Na 47 biračkih mjesta je SDA ubjedljivo prva

Na 3 biračka mjesta SDP je prvi

Na 2 biračka mjesta DF – GS je prvi

Posebno je zanimljiva činjenica razlike broja glasova SDA u odnosu na drugoplasiranu stranku, a upoređujući te rezultate s 2014. godinom. S tom usporedbom možemo konstatovati da je SDA snažno pobijedila. Kada se saberu glasovi drugoplasirane i trećeplasirane stranke, SDA Visoko opet ima više. SDA Visoko nije imala kandidata na ovom nivou, ali je predanim radom ostvarila dobar pobjednički rezultat.

Parlament Federacije BiH

Na 41 biračkom mjesto je SDA prva po broju osvojenih glasova

Na 1 biračkom mjesto je NS prva i

Na 10 biračkih mjesta je SDP osvojio prvu poziciju po broju osvojenih glasova

Posebno je zanimljiva činjenica razlike broja glasova SDA u odnosu na drugoplasiranu stranku, a upoređujući te rezultate s 2014. godinom. S tom usporedbom možemo konstatovati da je SDA snažno pobijedila. Kada se saberu glasove drugoplasirane i trećeplasirane stranke, SDA Visoko opet ima više.

Kandidat SDA Visoko  Mirza Ganić je s 5744 glasa prošao u Federalni parlament.

Skupština ZDK

Na 42 biračka mjesta je SDA ubjedljivo prva

Na 7 biračkih mjesta je SDP prvi

Na 1 biračkom mjestu SBB prvi

Na 1 biračkom mjestu NB prvi i

Na 1 biračkom mjesto A SDA je prva

Posebno je zanimljiva činjenica razlike broja glasova SDA u odnosu na drugoplasiranu stranku, a upoređujući te rezultate s 2014. godinom. S tom usporedbom možemo konstatovati da je SDA snažno pobijedila. Kada se saberu glasovi drugoplasirane i trećeplasirane stranke, SDA Visoko opet ima više.

Kandidat SDA Visoko Mirela Mateša Bukva je s 3342 glasa prošla u Skupštinu Ze-Do kantona.

Ovom prilikom OO SDA Visoko se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pružili podršku SDA Visoko i doprinijeli ovakvom izbornom rezultatu.

Mi izdati ne znamo!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE