NaslovnicaLokalni izboriAnaliza / DF ...

Analiza / DF u ZDK na proteklim izborima: Ukupno 5.188 glasova i mandati vijećnika u 7 gradova

Demokratska Fronta  je ostvarila vijećničke mandate u 7 od 12 općina/gradova u ZDK. U dva grada nisu izašli na izbore i to u Usori i Žepču, dok izborni prag nisu prešli u Tešnju, Zavidovićima i Zenici. Mandate su osvojili u Doboj jugu, Maglaju, Kaknju, Varešu, Olovu, Visokom i Brezi. Ukupno su u ZDK osvojili 5.188 glasova.

Po gradovima i dobijenim glasovima u ZDK Demokratska Fronta izgleda ovako: Doboj Jug – 222, Tešanj – 434, Maglaj – 325 , Žepče – 0, Zavidovići – 354, Zenica – 820, Kakanj – 926, Vareš – 183, Visoko – 632, Breza – 597, Usora – 0, Olovo – 695.

Iz brojki možemo vidjeti da je po glasovima gdje su dobili mandate DF najjači u Kaknju i Olovu.

U 12 gradova ZDK nisu ostvarili nijedan mandat načelnika/gradonačelnika.

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.