Anadolu Agency: Visoko dobija moderan multimedijalni centar

2211

U toku je uređenje vanjskih dijelova zgrade koja se sastoji od kongresne dvorane za 450 osoba, dvije manje dvorane za multipleks kino, nekoliko kabineta za razne vidove edukacije, biblioteka, čitaonica i niza drugih popratnih sadržaja, te velikog prostora na vrhu pod staklenom kupolom za izložbe i druge vrste skupova, piše Anadolu Agency (AA).

Zgrada je poklon turske bratske općine Altindag iz Ankare, a do kraja ovog mjeseca bi trebala biti i zvanično otvorena.

Objekat ukupne površine od 3.200 kvadratnih metara omogućit će nove sadržaje za mlade ovog, ali i okolnih gradova. Kamen temeljac je postavljen početkom prošle godine i od tada se intezivno radi na izgradnji ovog multifunkcionalnog objekta. Pretpostavlja se da će završetak radova na ovom objektu obogatiti kulturni život u ovom malom gradu.

Izgradnjom će se omogućiti i održavanje velikog broja kulturnih događaja koji su nedostajali ovom gradu.

Ovih dana je objavljen i konkurs za zakup poslovnih prostora koji se nalaze u sklopu centra. Izdaje se i terasa sa koje se pruža panoramski pogled na grad Visoko. Svi koji budu posjećivali kulturni centar u ovom gradu moći će da naprave pauzu uživajući u panoramskom pogledu na Visoko, značajno središte srednjovjekovne Bosne.

Komentari

komentara