NaslovnicaZDKPolitikaAmra Jupić (A...

Amra Jupić (ASDA): Pitanje prevoza učenika u Zavidovićima mora se riješiti što prije

Na 56. sjednici Skupstine ZDK, održanoj prije dvije godine (23.02.2018), zastupnica Amra Jupić tražila je putem Inicijative da se riješi problem organizovanog prevoza učenika Prve osnovne škole u Zavidovićima koji žive na udaljenosti do pet kilometara od iste, a nemaju riješenu saobraćajnu komunikaciju.

Najugroženiji su Ul. Zlatnih Ljiljana, Dolovi, Ljeskovica, Potklečki put, ul.Branilaca Gostovići, Mećevići…Od Inicijative su prošle dvije godine, a roditelji i djeca još uvijek nemaju adekvatno rješenje iako je Vlada ZDK na svojoj sjednici održanoj 22.11.2019. god. dala saglasnost za organizaciju prevoza djaka kao i nephodna sredstva da se isti organizuje.

Nakon samo nekoliko dana sigurnog prevoza učenika pojavljuju se problemi. Učenici se ne odvoze na stajalište koje je u blizini škole, nego se koristi stajalište na ulazu u Zavidoviće koje dodatno ugrožava živote učenika ili se odvoze na autobusku stanicu koja je poprilično udaljena od škole. Roditelji traže samo da se ispoštuje ono što je Zakonom utvrđeno i ono što su Kantonalne službe utvrdile na terenu. Na potezu je menadžment Prve osnovne škole koji je i zadužen da organizuje bezbjedan prevoz za svoje učenike.

U razgovoru da zastupnicom Jupić rečeno nam je da će ona već na prvoj narednoj sjednici Skupštine ZDK, 26.02.2020. tražiti od nadležnih institucija da istraže kompletan slučaj. Ovdje ne smije biti politizacije, pitanje prevoza učenika mora se riješiti što prije, a oni koji su nesposobni da riješe osnovne potrebe gradjana neka rade neke druge poslove, poručila je Jupić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.