Amra Babić nastavlja voditi privatnu kampanju novcem iz budžeta Grada Visoko

Amra Babić nastavlja voditi privatnu kampanju novcem iz budžeta Grada Visoko

I danas, kao i godinu ranije, i svih ovih godina u kojima vlada Gradom Visoko, gradonačelnica Amra Babić je zloupotrijebila položaj, uzela novac iz budžeta Grada Visoko i iskoristila ga u političke svrhe svoje privatne promidžbe, tj. privatne političke kampanje kao “nezavisna kandidatkinja”.

Pernice, letci, srca, baloni, poruke obojeni u ljubičastu boju njene političke opcije godinama se dijele i postavljaju u javnim prostorima, školama i na drugim mjestima gdje god se kreću ljudi, a kako bi se promovirala ova politička opcija. Televizijska gostovanja u zakupljenim terminima, LED paneli i drugi oblici propagande ove privatne političke opcije, sve je to plaćeno novcem građana.
Tu su i koncerti, podjela bajramluka, prijemi, sve je to obojeno bojom privatne političke opcije, koja je odlučila da i ove godine izađe na izbore.

Novac za promo materijale i političku kampanju, premda se koristi u privatne svrhe Amre Babić, nije iz privatnog džepa Amre Babić, niti njenih donatora. Novac koji se koristi za ove svrhe uzima se iz budžeta Grada Visoko.

Na drugoj strani, javnosti se mažu oči politikantskim i populističkim potezima kao što su ukidanje finansiranja rada političkih stranaka, ali i organizovanjem proslava i koncerata narodnim parama na kojima pjevaju dokazani dezerteri i prijatelji supruga ratnih zločinaca.

Ukida se finansiranje rada političkih stranaka, i istovremeno povećavaju se nameti, a da bi se finansirala politička kampanja gradonačelnice.

Gradonačelnica nam je tako svima poručila – ja imam za svoju kampanju cijeli budžet, a vi ostali kako se snađete.

Građani i sami u čudu šta se ovo dešava sa Visokim postavlju pitanja, traže odgovor, ali uzalad. Kao utjeha ostaje im da nalaze objašnjenja u događajima iz daleke prošlosti:

“Pošto volite da se često kačite za vjeru i koristite je za vlastite potrebe moja pitanja ću pojasniti podsjećanjem na pravednog halifu hazreti Omera:
Jedne noći, Omer, radijallahu anhu, halifa, sjedio je u svojoj “kancelariji” i radio državne poslove. Dolaze dvojica ljudi, sjedaju i pitaju da li mogu razgovarati. Omer, radijallahu anhu, ih upita: “Da li nešto vezano za državu ili privatno?”, na što ova dvojica odgovoriše da je privatno.
U tom momentu, Omer, radijallahu anhu, ugasi svijeću koja je gorila i upali svijeću koja je stojala do nje. Jedan od ove dvojice upita: “Zašto ugasi jednu, a upali drugu svijeću?”, na što Omer, radijallahu anhu, odgovori: “Svijeća koja je gorila je bila kupljena od državnih para i služi za državne poslove, ova koja sad gori je moja privatna koju sam donio za privatne stvari.”
Gospodaru naš, učini da se ugledamo na Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, i prve generacije, pomozi nam da ih slijedimo u dobru. Amin.”

visoko.ba