NaslovnicaPreporukaLikeAmir Hadžić u...

Amir Hadžić u petak predstavio knjigu ‘Logotipija’

Knjiga autora Amira Hadžića “Logotipija” predstavljena je u petak, 1. oktobra u galeriji Collegium artisticum u Sarajevu.

Knjiga “Logotipija” na jednostavan način pojašnjava poslovne i zanatske aspekte dizajniranja vizuelnog identiteta te prikazuje logotip kao jednu od najbitnijih vizuelnih konstanti koju jedna kompanija može posjedovati.

Fokus je stavljen na formalne vrijednosti logotipa iz kojeg nastaje čitav niz taktilnih i netaktilnih asocijacija koje kompaniju prikazuju jasno, konzistentno i primjereno prema ciljnoj skupini i tržištu uopšte.

Autor na iskren način rasvjetljava procese i faze nastajanja dizajna logotipa kroz svoje 20-godišnje iskustvo.

Amir Hadžić je grafički dizajner sa više od 22 godine iskustva. U karijeri je radio za veliki broj domaćih i inostranih klijenata. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera (ULUPUBiH), saopćeno je iz ULUPUBiH.

federalna.ba/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.