Amir Bekan poziva navijače da podrže Bosnu

Kapiten NK Bosna Visoko Amir Bekan poziva sve navijače da podrže Bosnu protiv Orašja

Amir Bekan, kapiten ekipe NK Bosna Visoko u intervju za Magazin plus govorio je o svojoj karijeri i trenutnoj situaciji u klubu, koja su njegova očekivanja te najavio utakmicu protiv Orašja. 

MP: Za čitatelje Magazin plusa, iako vas večina u ovom gradu poznaje kao odličnog i provjerenog golmana, ko je zapravo Amir Bekan, koji je tok njegove karijere?

Amir:  Rođen sam 22. februara 1985. godine, svoju karijeru sam počeo u Bosni, prošao sam kategorije kadeta i juniora te ušao u prvi tim, pored Bosne branio sam sezonu u Rudaru iz Breze, još sam nastupao za Rudar Kakanj čiji sam dres nosio 3 sezone.

MP: Dugo vremena si nosio dres Bosne Visoko pa bilo to u prekidima ili u dužem periodu, čini mi se da je situacija znantno bolja u klubu nego zadnjih godina, ti to poznaješ jer si dugo vremena upoznat sa tim, da li se konačno Bosna vraća na staze slave?

Amir: Što se tiče situacije u klubu,ona je znatno bolja, jako dobra atmosfera vlada u klubu, kako u upravi, tako i među nama igračima. Sigurno je da stižu bolji dani za naš klub i očekujem još bolje rezultate, jer mi to možemo.

MP:  Evo Amire, ti kao kapiten našeg nogometnog kluba Bosna Visoko, šta očekuješ od ove sezone u kojoj će sigurno biti neizvjesno do samoga kraja?

Amir: Od ove sezone očekujem da budemo u vrhu tabele, a ako nam se ukaže prilika, da pokušamo ući u veći rang, a smatram da imamo igrački kadar koji može vratiti Bosnu na stare staze slave.

MP: Koje ekipe po tebi imaju najviše šanse da se do samog kraja bore za ulazak u Premijer ligu BiH?

Amir: Pored nas, mislim da Gošk, Travnik, Orašje i Zvijezda imaju dobre izglede da se bore za ulazak u veći rang, ali ipak se iskreno nadam da ćemo na kraju sezone mi slaviti.

MP:  I pored minimalnog poraza u Banovićima u ekipi vlada dobra atmosfera, sada u Luke dolazi ekipa Orašja, kako teku pripreme za tu utakmicu i možemo li do punog plijena?

Amir: Poslije nesretnog poraza u Banovićima,na naš teren dolazi trenutno prvoplasirana ekipa Orašja koja ima veoma kvalitetnu ekipu, i pored svega toga, mi očekujemo sigurnu pobjedu i da se nađemo nakon ovog kola na prvom mjestu.

MP:  I za kraj, hvala ti na izdvojenom vremenu, šta imaš poručiti navijačima i ljudima sa općine pred nastavak sezone i velike utakmice sa Orašjem, jer vi trebate podršku?

Amir: Za kraj poručio bih svim privrednicima sa općine Visoko da se malo vise uključe i pomognu Bosni na bilo koji način, svaka podrška nam je dobro došla, pozvao bih sve navijače da dođu i podrže nas kako bi došli do veoma važne pobjede, zahvaljujem se redakciji Magazin plusa i još jednom pozivam sve navijače koji su u mogućnosti da dođu i podrže našu Bosnu protiv Orašja.

Faruk Hajdarević, Magazin plus

Utakmica Bosna – Orašje igra se u subotu, 22. oktobra, na stadionu Luke sa početkom u 14:30 sati.