Naslovnica Sport Državni Tim Amir Begović:...

Amir Begović: “Šokiran sam Hughesovom odlukom da odstrani Asmira iz momčadi”

Bh. reprezentativni golman Asmir Begović nije bio u sastavu Stoke Cityja za današnje gostovanje kod Swanseaja, a razlog tome leži prvenstveno u treneru "Lončara" Marku Hughesu, saznaje "Avazov Sport".

951

Amir Begović za

Naime, Hughes je povukao nesvakidašnji potez, odstranivši Begovića drsko i bez ikakvog obavještenja s gola momčadi s Britannije.

“Avazov Sport” donosi ekskluzivnu priču iz Engleske.

– Asmira je trener na nekorektan način skinuo s gola – izjavio je za “Avazov Sport” Amir Begović, otac bh. reprezentativca i golmana Stokea.

Amir je, kao i sam Asmir bio šokiran, kada je uoči utakmice vidio na internetu da njegovog sina nema na golu.

– Najprije sam pomislio da ga nema u sastavu zbog povrede, a onda mi se Asmir javio. Bio je u šoku kao i ja.

Asmir nije ostao na utakmici već je uzeo taksi i automobilom se vratio kući.

Stoke je protiv Swanseaja izgubio 2:0, a Hughes je ovim potezom nagovijestio potres u klubu.

– Asmir je branio 34 kola u ligi i dva u Kupu. Niti jedan igrač nema toliko utakmica. On je pravi profesionalac. Pet godina je tu i Stoke nikad nije bolje stajao. Imaju 47 bodova. Asmir je daleko najskljuplji igrač Stokea. Ima dosta ponuda velikih klubova i ugovor do 2016. godine – kaže vidno potrešeni otac bh. reprezentativca i sam nekada vrsni golman.

Saznajemo kako je menadžer Hughes odlučio preko noći skinuti Asmira s gola, pravdajući to kako naš reprezentativac ne želi produžiti ugovor, te da Stoke mora “forsirati” domaćeg golmana Butlanda, za kojeg Hughes tvrdi da je golmanska budućnost Stokea.

No, pozadina priče je drugačija. Hughes očito ima neke skrivene motive zašto je odlučio odstraniti našeg golmana iz tima. U menadžerskim krugovima može se čuti kako je i sam Hughes želio sudjelovati u transferu Begovića, ali kako niti jedna agencija nije pristala na to, on se sada sveti Begoviću.

– Ja kao otac i sportaš znam samo da je Asmir korektno i profesionalno izvrašavao sve obaveze, da je bio maksimalno korektan prema klubu, da je odbijao unosne ponude velikih klubova iz ljubavi prema Stokeu. Ne znam razloge zašto je skinut s gola – ističe otac bh. reprezentativca.

Nazvali smo selektora Baždarevića. I on je bio šokiran.

– Pokušat ću saznati pravu istinu. Asmir je bio najbolji igrač Stokea i odlično je branio. Nije korektno ako ga pritišću za novi ugovor, nadam se da je ovo trenutno. On je primjer kako se odnosi prema klubu. Stoke nikad nije bio bolji. Nadam se da će shvatiti grešku. Čekam da se čujem s Asmirom, nezgodna je situacija i za nas. Međutim, Asmir je i kao čovjek i sportista, dakle kao golman nezamjenjiv. Ja ga očekujem i nadam se da će nastaviti braniti u formi u kakvoj je bio svih ovih godina u Stokeu. Iskreno, vjerujem da klub neće na ovaj način praviti pritisak na našeg golmana – izjavio je za “Avazov Sport” selektor Mehmed Baždarević.

Komentari

komentara