Amila Šišić, učenica FKG Visoko postigla veliki uspjeh na Olimpijadi engleskog jezika

Amila Šišić, učenica 3. razreda FKG Visoko, na nedavno okončanoj Olimpijadi engleskog jezika HIPPO 2020, English without Borders, u kategoriji Hippo 4, u velikoj konkurenciji natjecatelja iz cijeloga svijeta, a jedina iz BiH, u finalu je osvojila izvrsno 14. mjesto s rezultatom 95,5/100.

Neophodno poznavanje engleskog jezika za ovu kategoriju je B2+.

Natjecanje je počelo još proljetos, a zbog pandemije finale je održano online 16/17. septembra i sastojalo se od pismenog (gramatika, esej i razumijevanje teksta) te usmenog dijela (konverzacija). Proglašenje pobjednika je održano 21.10.2020. u Narniju, u Italiji.
Sve čestitke Amili, njezinim roditeljima i profesorici Dragani Koprivica.

 

Visoko.co.ba/Facebook stranica Franjevačka klasična gimnazija Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.