Američki filmaši zaprijetili piratskim stranicama

465

Američko udruženje filmskih kompanija Motion Picture Association of America (MPAA) poslalo je prijeteće mailove nekolicini vlasnika web stranica koje omogućuju dijeljenje piratskog sadržaja. U navedenim upozorenjima stoji zahtjev da se s kršenjem autorskih prava prestane u roku od 24 sata, jer bi u suprotnom mogle uslijediti tužbe. TorrentFreak prenosi i primjer jednog takvog prijetećeg dopisa, kakvog su dobili gotovo svi vlasnici stranica u Europi i svijetu koji imaju ikakve veze s dijeljenjem torrenta.

Zanimljivo, u dopisima stoji i da je na nekim piratskim stranicama primijećena i pojava filmskih plakata koji se tamo nalaze bez dopuštenja, pa se, sa svrhom zaštite autorskih prava, traži uklanjanje i takvog sadržaja s Interneta.

U ovom trenutku nije poznato planira li MPAA zaista novi val tužbi protiv brojnih stranica za razmjenu torrenta, ili se radi tek o kampanji zastrašivanja koja ima za cilj tek probuditi svijest korisnika o piratstvu i informirati javnost o važnosti zaštite autorskih prava.

Komentari

komentara