NaslovnicaPreporukaAmerička poli...

Američka policija traži medvjeda nazvanog Hank the Tank zbog provala u kuće

Lokalna policija u Kaliforniji traži medvjeda zbog niza provala u kuće.

Medvjed nazvan Hank the Tank je težak oko 230 kilograma, a poznat je po provalama u kuće u sjevernom dijelu Kalifornije. Policija je dosad zbog njega dobila više od 150 poziva tako da ga sada pokušava uhvatiti.

Hank je prošle sedmice provalio u kuću u Tahoe Keysu i to je posljednje u nizu njegovih “nedjela”. Paintball loptice, sirene i laseri dosad su bili neefikasno “oružje” protiv medvjeda koji i dalje ulazi u naselja.

Kad bude uhvaćen, medvjed bi mogao biti eutaniziran. Prošle sedmice ga je policija istjerala iz kuće u koju je provalio.

Glasnogovornik ministarstva za ribe i divlje životinje je rekao da je hvatanje medvjeda težak zadatak ukoliko se vrši na siguran način, a dodao je da životinja predstavlja prijetnju za “domove i ljude” jer ih smatra “izvorom hrane”,

“Riječ je o medvjedu koji se uopće ne boji ljudi, a njih i njihove domove vidi kao izvor hrane”, kazao je on.

Kako je rasla popularnost medvjeda, neki aktivisti i javnost su se usprotivili eutanaziji, a vlasti kažu da je to “posljednja opcija”.

Grupa The Bear League je saopćila da razgovara s vlastima o mogućnosti transportovanja Hanka u utočište.

“Svi su užasnuti planovima za ubijanje Hanka. Nismo sreli nikoga ko smatra da medvjed treba biti ubijen”, ističu iz grupe The Bear League.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.