BiHAmbasadorica Špirić: Pređena crvena linija, 'srpski ambasadori' će samostalno djelovati

Ambasadorica Špirić: Pređena crvena linija, ‘srpski ambasadori’ će samostalno djelovati

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Poljskoj Koviljka Špirić kazala je da će “srpski ambasadori” iz BiH samostalno djelovati jer je “pređena crvena linija” rezolucijom o Srebrenici i da nije važno da li će ona biti usvojena ili ne. Dalje navodi da je rezolucija proizvela dugoročne negativne posljedice u BiH. Dodaje da je bi eventualno usvajanje rezolucije moglo izazvati negativne posljedice i u regionu, ali i šire, što bi se moglo “kao bumerang” vratiti onima koji su ušli u, kako je precizirala, avanturu sa rezolucijom.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE