NaslovnicaLokalne TemeAmbasador SAD...

Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy 5. juna u posjeti Medresi “Osman-ef. Redžović”

U posjeti Medresi “Osman-ef. Redžović” u Velikom Čajnu, Visoko, 5. juna boravit će ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Michael Murphy, a povod posjete je upoznavanje i druženje sa polaznicima Access programa učenja engleskog jezika.

Medresa ovaj program, u saradnji sa Ambasadom SAD u našoj zemlji, uspješno realizira od 2005. godine

English Access Microscholarship je dvogodišnji program učenja engleskog jezika i drugih praktičnih akademskih vještina koji podržava Vlada SAD preko svoje ambasade u Sarajevu, a realizira se uz podršku Rijaseta Islamske zajednice u BiH i nevladinih organizacija.

Ovaj program prisutan je u 85 država širom svijeta.

U našoj zemlji postoji od 2004. godine, a od 2011. godine sve programske aktivnosti realiziraju profesori engleskog jezika u školama partnerima.

Nastavni sadržaji realiziraju se tokom dvije školske godine, nakon čega ambasador SAD u BiH na posebnoj svečanosti polaznicima dodijeli certifikate o uspješno završenom programu.

Visoko.co.ba/Preporod.info

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.