Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u Bosanskoj dolini piramida

Sve lokacije Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ u Visokom su otvorene za posjete i tokom novogodišnjuh praznika. Službeni vodiči dočekuju posjetioce na ulazu u Podzemni labirint Ravne i na Bosanskoj piramidi Sunca. Također, gosti se mogu prošetati u prelijepom parku ‘Ravne 2’.

Radno vrijeme svih lokacija je od 9:00 – 16:00 sati svih sedam dana sedmično.

AMBASADOR SJEVERNE MAKEDONIJE U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA – OVO JE ČUDO LJUDSKOG MOZGA I INTELIGENCIJE

Njegova ekselencija Ekrem Ebibi, ambasador Republike Sjeverne Makedonije u našoj zemlji, prvi dan ove godine odlučio je sa porodicom provesti u posjetu Bosanskoj dolini piramida. U društvu sa dr. Semirom Osmanagićem obišli su Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i dio parka „Ravne 2“, a nakon posjeta ambasador je s nama podijelio i svoje impersije.

– Ovo mi je drugi posjet i zahvaljujem se profesoru Osmanagiću što je imao vremena da nam pokaže ova fantastična otkrića. Interesantno je sve ovo vidjeti, a oduševljavajuće je što možemo primijetiti ostatke dvije civilizacije, davne koja je izgradila sve ovo i neke druge, koja je na neki način sve to ometala. Ljudima u Makedoniji sam već pojašnjavao i govorio o ovim otkrićima i lokacijama, te dobrobitima posjete. Pored tunela Ravne vidjeli smo i predivni park „Ravne 2“ i ovime samo širite pozitivni energiju, koja je potrebna ljudima u ova moderna doba, kada nas sa svih strana okružuje negativna energija. Fantastično je bilo i argumentirano pojašnjenje o negativnim jonima, o onome što nema nigdje drugo i onome gdje čovjek može slobodno da diše i da nema straha od negativnih utjecaja. Ovo je čudo ljudskog mozga, inteligencije, kako su prije toliko vremena uspjeli sve to izgraditi, da se i danas, sa svom tehnikom, čudimo svemu ovome. Želim vam svima mnogo zdravlja, uspjeha i da imate prijatelje širom svijeta, jer je prijateljstvo dobrobit ljudske duše. – kazao je ambasador Ebibi.

Na kraju posjeta dr. Osmanagić je ambasadoru poklonio i svoju knjigu sa posvetom, dok je ambasador Ebibi obećao da će se ponovo vratiti u Visoko i Bosansku dolinu piramida, a dogovorena je i buduća saradnja.

Semir Osmanagich