Ambasador BiH u Iranu upriličio prijem za Visočane Elvedinu Muzaferija i Ejuba Semića

Elvedina Muzaferija i Ejub Semić na prijemu kod ambasadora BiH u Iranu

Naša najbolja skijašica, Elvedina Muzaferija, na poziv Iranske skijaške federacije, ovih dana boravi u Iranu. U sklopu priprema za predstojeće olimpijske igre u Pekingu je u skijaškom centru Dizin 4. i 5. aprila nastupila na FIS takmičenju. Maestralan nastup u veleslalomskoj utrci krunisala je uvjerljivom pobjedom sa rezultatom za čak 8.23 sekundi brže od drugoplasirane takmičarke.

Tim povodom, njegova ekselencija ambasador Bosne i Hercegovine u Iranu, gospodin Samir Veladžić je upriličio svečani prijem za Elvedinu i članove njenog tima. Gospodin Veladžić je iskazao zadovoljstvo što u prostorijama naše ambasade može ugostiti jednu od naših najboljih sportašica i čestitao Elvedini na postignutom uspjehu.

– Svako takmičenje je izazov, pa tako i ovo u Iranu, zemlji u kojoj se prvi put nalazim. Pobjedu koju sam ostvarila smatram važnim korakom na putu do što boljeg rezultata na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Zahvaljujem se svima koji me podržavaju, a posebno IM „Semić“ Visoko koji mi pružaju kontinuiranu podršku i sponzorstvo. Ukazano povjerenje i dalje ću, nadam se, opravdavati dobrim rezultatima – kazala je Muzaferija za visoko.co.ba.

Izvor: visoko.co.ba