BiHAmbasada SAD-a: Posjetu kadeta Vojske Srbije vlast u RS-u iskoristila da podijeli...

Ambasada SAD-a: Posjetu kadeta Vojske Srbije vlast u RS-u iskoristila da podijeli narod

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država oglasila se povodom defilea Vojske Srbije u Prijedoru. Poručuju da su neki zvaničnici Vlade Republike Srpske odlučili da instrumentaliziraju posjetu srbijanskih policijskih i vojnih kadeta Bosni i Hercegovini 6. i 7. jula, kako bi podigli tenzije i dodatno podijelili narod u Bosni i Hercegovini. Namjerno provokativna retorika i aktivnosti, posebno u Prijedoru, tokom iste sedmice obilježavanja genocida u Srebrenici, bile su neodgovorne i potkopavaju napore da se promoviše pomirenje, navode iz Američke ambasade.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE