NaslovnicaBiHAmbasada SAD-...

Ambasada SAD-a: Opasan put koji je Dodik odabrao

Ambasada Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini reagirala je na današnju najavu predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika da će Vlada RS-a prekinuti sve službene kontakte sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Ambasada SAD-a u svojoj reakciji objavljenoj na službenom Twitter profilu naglašava da je ovo još jedan korak na opasnom putu koji je Dodik odabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine.

– Nećemo pomagati režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti – navodi se u reakciji iz Ambasade.

Dalje se dodaje da Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu Republici Srpskoj.

– Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost stanovnika RS-a kako bi zaštitio svoj režim i korumpirane interese – navodi se.

Sjedinjene Američke Države, ističe se, imaju dugogodišnju saradnju sa institucijama Republike Srpske i nastavit će da pružaju pomoć građanima Republike Srpske kao što su to činili svih ovih godina.

– To je put koji ne ide na korist stanovnicima Republike Srpske, koje Dodik tvrdi da štiti – upozorava se u reakciji Ambasade SAD-a.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.