Almir Ljeskovica: Gradimo pobjednički tim i uvjek tragamo za pojačanjima

“Želim Visoko oslobođeno od straha, nepotizma i samovlasti. Visoko sa kvalitetnim kadrovima koji su sposobni odgovoriti izazovima sadašnjosti i budućnosti. Vrijeme da se da sloboda medijima u Visoko kao i vratiti narodu i javnosti privatnu RTV Visoko koja ovakva kakva je služi isključivo za promociju vlasti. Posebnu pažnju želim posvetiti svojim vršnjacima. Osigurati dodatna sredstva za mlade bračne parove, prvo zaposlenje u vidu subvencija i sl. Želim da u Visokom ponovno vlada demokratija i da imamo pravdenog predvodnika koji će nas dostojanstveno predstavljati.”

Almir Ljeskovica je lider mladih visočke SDA – jedan ostvareni mladi čovjek iza kojeg je zavidna poslovna i društvena karijera. Kaže da u politiku nije ušao zbog ličnih interesa te da vjeruje da se kroz politiku mogu ispravljati društvene anomalije i sistemski ustrojavati ambijent ugodnog življenja za sve građane.

Almir Ljeskovica je rođen 09.06.1992. godine u Kiseljak, a od političkih funkcija koje obnaša izdvajamo:
– Predsjednik Asocijacije mladih SDA Visoko
– Član Povjereništva AM SDA BiH

Radno iskustvo sticao je u kompanijama Megamix doo Sarajevo, ZiraatBank BH dd, a trenutno je zaposlen u R-produkt doo Visoko.

Povod za razgovor s liderom mladih SDA Visoko su okončani izbori u Asocijaciji mladih SDA BiH, ali i predstojeći Lokalni izbori te ostale aktuelne teme u Visokom.

Postao si lider omladinskog podmladka SDA Visoko – predsjednik AM SDA Visoko. Koje su to programske, ali i tvoje programske orjentacije kada je u pitanju ovaj politički iskorak u tvojoj životnoj karijeri?Po funkciji predsjednika AM SDA Visoko član si kantonalnog izvršnog odbora AM SDA ZDK i član IO GO SDA Visoko. Nedavno si imenovan i u Povjereništvo AM SDA BiH. Ta politička vertikala je i obaveza više – koliko je to olakšavajući faktor ili je obaveza više?

Političkim žargonom kazano – ostvaren si čovjek u egzistencijalnom smislu. Šta bi bila tvoja poruka vršnjacima, odnosno mladima koji su najveći dio pasivnog biračkog tijela?

Šta je to što primjećuješ kao nedostatke ili slabosti aktuelne vlasti u Visokom?

Pred nama su Lokalni izbori. Kakvo je to Visoko kakvim ga ti zamišljaš, hipotetički kazano – da si u prilici da ga društveno i politički ustrojiš?

visoko.ba