ZDKSaopćenjaAlmir Ljeskovica: Čestitke povodom 9.maja upućujem svim sugrađanima, a posebne čestitke dobitnicima...

Almir Ljeskovica: Čestitke povodom 9.maja upućujem svim sugrađanima, a posebne čestitke dobitnicima najvećih ratnih priznanja, zlatnim ljiljanima!

Na današnji dan kada se obilježavaju tri važna dana, želim prije svega uputiti najiskrenije riječi zahvale našim zlatnim ljiljanima, onim najhrabrijim sinovima i kćerima naše domovine koji su zajedno sa ostalim herojima odbranili našu domovinu od agresije u periodu 1992.-1995. To je bio napad fašizma za kojeg se vjerovalo da je pobijeđen u 2.svjetskom ratu, na suverenu i nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Naša borba protiv fašizma u nekom drugom obliku ali sa istim ciljem, još uvijek traje.
Naša borba neće i ne smije prestati.
Neće zbog svih zlatnih ljiljana i onih koji su dali svoje živote u odbrani naše domovine.
Neće jer su u našu prkosnu i ponosnu historiju utkani životi svih onih koji su vijekovima živjeli i umirali za naš zemlju.
Neće jer se mi nećemo i ne smijemo umoriti!
Na ovaj dan, pozivam vas da nastavimo zajedno, odvažno i sigurno, čuvati i graditi našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu na njenom europskom i NATO putu.
Almir Ljeskovica
Vijećnik u GV Visoko
Predsjednik AM SDA ZDK

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE