Lokalne TemeSaopćenjaAlmir Ljeskovica: Bajramska čestitka

Almir Ljeskovica: Bajramska čestitka

Kurban-bajram je jedan od dva naša najveća praznika. Žrtvujući naše kurbane slavimo Gospodara Uzvišenog. Prisjećamo se Ibrahima, a.s., i njegovog sina Ismaila, koji su pokazali spremnost da žrtvujući ono najdraže, ispune Božiju naredbu.
Mi ćemo u našim srcima oživjeti spremnost da izvršimo ono što nam je uzvišeni Allah naredio, da se žrtvujemo za visoke ciljeve i borimo za vrijednosti svoje vjere i svoje kulture; za vrijednosti koje su općeljudski priznate. Kurban-bajram je sav prožet tim duhom.
Svima želim da mubarek dane Kurban-bajrama dočekate u krugu svojih porodica, s komšijama i prijateljima. Podijelite radost bajrama i s onima koji su usamljeni, tužni ili u nevolji. Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini čestitam nastupajuće dane Kurban-bajrama.
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
Almir Ljeskovica
Vijećnik GV Visoko
Predsjednik KO AM SDA ZDK

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE