Lokalne TemePozitivno VisokoAlina Brutus, dobitnica nagrade za najbolju sportsku radnicu na manifestaciji Izbor najboljih...

Alina Brutus, dobitnica nagrade za najbolju sportsku radnicu na manifestaciji Izbor najboljih u sportu ZDK za 2023. godinu

Visočanka Alina Brutus obavlja funkciju trenerice u Klubu ritmičke gimnastike „Ritam“. Svoju takmičarsku karijeru je započela 2003. godine, te je nizala uspjehe i zapažene rezultate na brojnim međunarodnim i interkontinentalnim turnirima. Posao trenerice ritmičke gimnastike obavlja već 10 godina. U 2020. godini se odlučila za samostalni rad i osnivanje vlastitog kluba, koji egzistira u Visokom i Kiseljaku. Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada.

U protekloj sezoni, djevojčice iz KRG „Ritam“, na čelu sa trenericom Brutus, osvojile su 120 medalja u individualnim vježbama i šest zlatnih medalja u grupnim vježbama. Zajedno sa trenericom Brutus, posjetile su i brojne međunarodne turnire po cijeloj BiH, kao i van granica BiH. Sa svojim timom, uspješno je organizovala drugi po redu, međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici pod nazivom “Ritam Open“. Od strane Gimnastičkog saveza BiH izabrana je kao trenerica-selektorica prejuniorske reprezentacije-grupne vježbe, a na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, prejuniorska reprezentacija ostvarila je istorijski uspjeh, osvojivši treće mjesto.

Brutus je, nevjerovatnim trenerskim doprinosom, usmjerila mlade gimnastičarke prema vrhunskim rezultatima, ističući se kao ključna figura u postizanju ovog iznimnog uspjeha.

„Ponosna sam što sam imala priliku, kao selektorica, voditi prejuniorsku reprezentaciju BiH u grupnim vježbama na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori. Osjećam se izuzetno počašćeno što sam bila dio tima koji je postigao historijski uspjeh za BiH“, kaže Brutus.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE