Alimobil na ulicama Sarajeva i Visokog

“KUPI NAS ALI”

Zabranjeno pušenje snima novi spot: Ali se vratio iz Dubaija i kupuje sve

Ekipa benda Zabranjeno pušenje danas je u Sarajevu počela snimanje spota za pjesmu “Kupi nas Ali” koja se nalazi na njihovom aktuelnom albumu “Šok i nevjerica”.

Ukoliko na ulicama Sarajeva i Visokog ovih dana vidite Zastavu 750, mali automobil koji je na području bivše Jugoslavije poznatiji pod nadimkom Fićo, Fića ili Fićek, znajte da je riječ o alimobilu. 

Glavni protagonista pjesme “Kupi nas Ali”, kojeg je utjelovio violinista Robert Boldižar Robi, vratio se iz Dubaija privatnim avionom i kupuje sve ne pitajući za cijenu, a ulicama Sarajeva vozi se alimobilom.

Spot prema scenariju Davora Sučića Sule režira Danilo Šerbedžija.

“Članove benda znam dugo i osnova naše saradnje je prijateljska. Sula je osmislio interesantan scenarij koji obiluje humorom. Kroz ovaj scenarij provlači se Sulin prepoznatljivi cinizam koji je sve vrijeme prisutan u radu Zabranjenog pušenja”, rekao je Šerbedžija.

Spot za pjesmu “Kupi nas Ali” snimat će se narednih nekoliko dana u Sarajevu i Visokom, a premijera se očekuje uskoro. U spotu ćemo osim članova benda vidjeti i tuzlansku repericu Sassju koja gostuje u ovoj pjesmi.

Klix