NaslovnicaLokalne TemeAleja šehida ...

Aleja šehida Resula – Rješenje uz čuvanje svakog stabla od propadanja!

Naša ljepotica, Aleja šehida Resula doživjet će rekonstrukciju. Ekološku, estetsku i saobraćajnu rekonstrukciju je potrebno izvršiti na ovoj izuzetno vrijednoj lokaciji MZ Novo naselje. Održan je prvi sastanak u Gradskoj upravi sa predstavnicima MZ, direktorom JKP Visoko te predstavnicom Gradskih grobalja, Gradske uprave te predstavnika stanara Aleje.

“Navedeno je da je Aleja od ogromnog ekološkog značaja za cijeli grad, ali je rekonstrukcija korijenja potrebna kako bi se spriječilo dalje začepljanje odvodnih voda. Trotoari su narušeni istim tim korijenjem i struka nalaže pronalazak najboljeg rješenja kako bi se vrijedna stabla sačuvala, a problem koji JKP Visoko ima sa korijenjem na najbolji način riješio. Ono što je izvjesno je da će do rekonstrukcije doći, a izvještavat ćemo vas o daljem toku razgovora, jer u zaključku prvog sastanka je rečeno da je ovo samo prvi u nizu sastanaka koje će se održati dok se dođe do najboljeg rješenja za našu Aleju. Napominjemo da je gradonačelnik u predizbornoj platformi obećao realizaciju ovog velikog projekta kroz program kapitalnih ulaganja”, poručili su iz MZ Novo naselje.

Visoko.co.ba/MZ Novo naselje FB

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.