ALBEX – Group: Podsjećanje na 15.03.2004.

15.03.2004.

Društvo za proizvodnju, unutrašnju i spoljnu trgovinu i usluge Albex Groupe Sirovina-Koža-Krzno d.o.o. Visoko

Pretežna djelatnost

Štavljenje i obrada kože; dorada i bojenje krzna – 15.11
Štavljenje i obrada kože – 19.100
Trgovina na veliko sirovom, nedovršenom i dovršenom kožom – 51.240

Liberalizacijom tržista u bivšoj Jugoslaviji i otvaranjem do tad ekskluzivno državnim preduzećima rezervisanih područja poslovanja, 1990.-te godine osnovano je privatno preduzeće Albex Export-Import d.o.o. Visoko.

Albex Export-Import je od samog početka težio najvišim standardima u pogledu kvalitete proizvoda, roba i usluga koje nudi i pruža na domaćem i inostranom tržištu što je danas pretočeno u našu misiju:

POTPUNO ZADOVOLJSTVO SVAKOG KUPCA NAŠIM PROIZVODIMA I USLUGAMA

Albex Export-Import je u stalnom traženju novih poslovnih ideja i poduhvata. S ponosom možemo reći da smo jedno od prvih privatnih preduzeća u BiH registrovanih i certificiranih u poslovima međunarodnog otpremništva-špediciji a kao takvi smo bili jedni od inicijatora otvaranja carinske ispostave u Visokom što je bio jedan od kamena temeljaca razvoja privrede čak i šire regije.

Spoj ogromnog iskustva osnivača i vlasnika preduzeća gosp.Alije Bojčića u kožarskoj industriji sa motivom za očuvanjem višestoljetne kožarske tradicije Visokog kao grada kože, bio je inicijator sljedeće faze razvoja preduzeća koje postaje grupacija osnivanjem posebnih poslovnih jedinica za otkup i primarnu preradu kože i krzna 2001. godine a zatim kao logičan slijed i jedinice za proizvodnju 2006. godine.

albex.ba