Akcija dobrovoljnog darivanja krvi 28.09.2021.

Crveni križ Grada Visoko, u saradnji sa Transfuzijskim centrom KB Zenica, organizuje petu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI ĆE SE PROVESTI DANA 28.09.2021. G. (UTORAK) U VREMENU OD 8:00 DO 13:00 SATI U PROSTORIJAMA CRVENOG KRIŽA GRADA VISOKO, UL. KADIĆA 2.

POZIVAMO SVE ONE KOJI SU SPOSOBNI DATI KRV DA SE ODAZOVU OVOJ AKCIJI, UZ OBAVEZNO POŠTIVANJE PROPISANIH MJERA ZAŠTITE OD KORONA VIRUSA, KAO I MJERA IZ INSTRUKCIJE TRANSFUZIJSKOG CENTRA KB ZENICA!

MOLIMO DAVAOCE KRVI KOJI SU PRIMILI VAKCINU PROTIV COVID-A 19 DA POGLEDAJU PERIOD ODGODE DAVANJA KRVI PREMA VRSTAMA VAKCINE, KOJI SE NALAZI U PRILOGU.

HVALA SVIMA KOJI SE ODAZOVU NA OVU AKCIJU!CRVENI KRIŽ GRADA VISOKO.

_______________________________________________________________

INSTRUKCIJA TRANSFUZIJSKOG CENTRA K B ZENICA ZA DAVAOCE KRVI USLJED PANDEMIJE UZROKOVANE KORONA VIRUS-OM (COVID 19)

Poštovani davaoci krvi,
Ne prijavljujte se za darivanje krvi ako ste:

– putovali u inozemstvo u posljednjih 28 dana
– prehlađeni
– kašljete, kišete
– imate povišenu tjelesnu temperaturu
– imate zaraznu bolest
– bili u kontaktu sa bolesnom osobom

Obavezno obavijestite zdravstvenu ustanovu u kojoj ste darovali krv u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti u roku od 14 dana nakon darivanja krvi, uključujući i simptome Korona virusa!

KONTAKT TELEFON TRANSFUZIJSKOG CENTRA ZENICA NA KOJE SE MOŽETE JAVITI SU: 032/447-255032/447-256

Molimo davaoce da odgode darivanje krvi najmanje 28 dana nakon prestanka simptoma nakon dijagnoze infekcije COVID-19 ili 28 dana nakon datuma dolaska iz inozemstva ili posljednjeg mogućeg kontakta sa potencijalno zaraženom osobom.

CK Grada Visoko – FB Page