Ahmed Bosnić: Prava je šteta da premijer nije među nama …

AHMED BOSNIĆ: PRAVA ŠTETA DA PREMIJER NIJE MEĐU NAMA I DA NE DRŽI OVU VRIJEDNU NAGRADU

Svečanosti u parku „Ravne 2“ povodom dolaska nagrade za film o parku „Ravne 2“ sa festivala iz Berlina, prisustvovali su i članovi Upravog odbora Fondacije, Amila Omersoftić, Slobodan Stajić i Ahmed Bosnić, a u ime UO o priznanju je govorio Ahmed Bosnić.

– Naš Semir Osmanagić, kome pripada najveća zasluga za ovaj projekat, svakako je čovjek koji prevazilazi po svojoj kreativnosti ovu malu zemlju, pa rekao bih i Balkan, Europu i mislim da zaslužuje uistinu svjetsku slavu koja će sigurno doći. Mi smo tek 14, 15 godina od početka, otkada je Semir rekao „Ovo je piramida“, i pogledajte šta je tragom te njegove misli i riječi nastalo u ovoj dolini. „Zlatni medvjed“ svakako nije jedina nagrada za Semira i Fondaciju, ali je u ovom času možda najvažnija i prava je šteta da umjesto respiratora, premijer nije među nama, da drži ovu nagradu i kaže: „Evo šta smo za posljednjih 15 godina ostvarili“.

Ova nagrada potvrđuje naše vrijednosti i mislim da otvara nova vrata za projekat Fondacije i duboko vjerujem da će ova zlatna boja pronijeti i pozlatiti ne samo Visoko, već i cijelu Bosnu i Hercegovinu. – kazao je gospodin Bosnić.

http://piramidasunca.ba/