AGRO-VIS: Reagovanje i demant na neistine(LAŽI) Predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bajre Fejzića

Reagovanje i demant na neistine(LAŽI) iznesene u TV debati od strane Predsjedavajućeg Gradskog vijeća gosp.Bajre Fejzića.

U tv debati  gosp.Bajro Fejzić je iznio niz neistina o stanju poljoprivrede u našem gradu  pa ga demantujemo i podsjećamo na sljedeće stvari.

Gosp.Bajro nema velikih i malih poljoprivrednika već imaju poljoprivrednici koji su registrovali svoje obrte i žive samo od poljoprivrede,kao i hobi poljoprivrednici koji su zaposleni ili su u penziji a u slobodno vrijeme bave se poljoprivredom dabi dopunili svoj kućni budžet.

U našem udruženju ima 80 registrovanih obrta, koji mjesečno na ime poreza uplačuju 10.000  KM.

Takođe plaćaju i komunalnu taksu za isticanje firme, od koje se tebi i takvim kao što si ti isplaćuju paušali za rad u raznim komisijama.

Gosp. Bajro kao što ti to dobro znaš  Gradska uprava ovim poljoprivrednicima u proteklih8 godina nije uplatila ni jednog feninga poticaja.

Tvoj pokušaj da zavadiš kako ti kažeš velike i male poljoprivrednike dovoljno govori sve o tebi samom i tvojoj političkoj opciji koju predstavljaš.

Još samo na kraju da podsjetimo javnost da ugovor koji ste potpisali sa našim udruženjem o otkupu 50 tona krompira i par tona ostalog povrća je trebao biti realizovan do 20. Septembra ove godine.Isti je realizovan u količini od 4 tone krompira i par stotina kila ostalog povrća, za koji dosada nije isplaćena ni jedna marka.

Laži koje si iznio u tv debati vrijeđaju ove čestite ljude koji s motikom zarađuju da bi preživili u ovim teškim vremenima, dok ti uživaš u udobnim foteljama. SRAM TE BILO!

S poštovanjem ..                                           

  Predsjednik AGRO-VIS-a

   Dervišbegović Mirsad

UDRUŽENJE  POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA

 U PLASTENICIMA,STAKLENICIMA

  I NA OTVORENOM

  AGRO-VIS,VISOKO                                                               

 D.Moštre,Šareni Hanovi b.b.