NaslovnicaLokalne TemeAGRO-VIS: Rea...

AGRO-VIS: Reagovanje i demant na neistine (LAŽI) predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bajre Fejzića

U TV debati  gosp.Bajro Fejzić je iznio niz neistina o stanju poljoprivrede u našem gradu  pa ga demantujemo i podsjećamo na sljedeće stvari.

Gosp.Bajro nema velikih i malih poljoprivrednika većimaju poljoprivrednici koji su registrovali svoje obrte i žive samo od poljoprivrede,kao i hobi poljoprivrednici koji su zaposleni ili su u penziji a u slobodno vrijeme bave se poljoprivredom da bi dopunili svoj kućni budžet.

U našem udruženju ima 80 registrovanih obrta, koji mjesečno na ime poreza uplačuju 10.000  KM.

Takođe plaćaju i komunalnu taksu za isticanje firme, od koje se tebi i takvim kao što si ti isplaćuju paušaliza rad u raznim komisijama.

Gosp. Bajro kao što ti to dobro znaš Gradska uprava ovim poljoprivrednicima u proteklih 8 godina nije uplatila ni jednog feninga poticaja.

Tvoj pokušaj da zavadiš kako ti kažeš velike i male poljoprivrednike dovoljno govori sve o tebi samom i tvojoj političkoj opciji koju predstavljaš.

Još samo na kraju da podsjetimo javnost da ugovor koji ste potpisali sa našim udruženjem o otkupu 50 tona krompira i par tona ostalog povrća je trebao biti realizovan do 20. Septembra ove godine.Isti je realizovan u količini od 4 tone krompira i par stotina kila ostalog povrća, za koji dosada nije isplaćena ni jedna marka.

Laži koje si iznio u tv debati vrijeđaju ove čestite ljude koji s motikom zarađuju da bi preživili u ovim teškim vremenima,dok ti uživaš u udobnim foteljama. SRAM TE BILO!

S poštovanjem                                                                                                       Predsjednik AGRO-VIS-a                                                                                                           Dervišbegović Mirsad

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.