Afan Habibović – junak našeg doba

Nevjerovatno je koliko elana, volje i koliko su vrijedna naša hrabra djeca. Tako veliki potencijal se krije u njima, a najteža životna borba, borba s rakom, ih još ojača da lakše savladavaju “probleme”. Poslije pobjede nad rakom ništa više ne izgleda kao problem.
Donosimo vam jednu predivnu, inspirativnu i prelijepu priču o našem Afanu Habiboviću iz Visokog. Imali ste sigurno priliku čitati o njemu u člancima u medijima. Njegova borba i danas traje. Nakon mukotrpne borbe s tumorom on se sada bori sa posljedicama, koje su teške. Međutim, Afan je tako snažan i pun volje za životom da njemu to ne predstavlja problem. On ide na fizioterapije, bori se za svoj korak, govor, za napredak i zaista uspijeva u tome.

Nadasve, on je pokrenuo svoj mali biznis, a tek je prvi razred srednje škole. Afan uzgaja prepelice i trenutno ih ima 140. Vrijedno sam sakuplja njihova jaja, pakuje i prodaje. Ponosni smo na njega i njegov poduzetnički duh.

Pored svega toga on je suosjećajan, velikog srca i tople duše. Afan je odlučio dio prihoda od prodaje prepeličijih jaja donirati Roditeljskoj kući i svojim drugarima koji sada vode bitku koju on najbolje razumije. Takva humanost, veličine i razumijevanje mogu samo naći mjesto u srcu onih koji su se borili s rakom.

Ukoliko želite podržati našeg Afana i pomoći mu da nađe još veće zadovoljstvo u plodovima svoga mukotrpnog rada i truda javite mu se na broj telefona 061 576 911 te kupite i poručite dozu jaja za svoje zdravlje. Afan jaja dostavlja na području Visokog i Sarajeva.
Sretno, naš predivni dječače!

Neven Krajišnik / Srce za djecu oboljelu od raka