NaslovnicaLokalni izboriAdnan Jašo Ja...

Adnan Jašo Jašarspahić: Kakvu god promjenu izaberete, nećete pogriješiti, niže od ovoga sigurno ne može

Kakvu god promjenu izaberete, nećete pogriješiti. Niže od ovog sigurno ne može!

Odavno sam sebi dao tu ulogu da me ništa što je kolektivno ne interesuje pojedinačno.
Za one opsjednute lažima i “alternativnim činjenicama”, koje idu u korist obožavanim upraviteljima Visokog na određeno vrijeme, podsjetnik da moja alergijska reakcija na njih sekundarno se tiče njihove politike, njihove krajnje antipatične pojave i njihovog nadobudnog nastupa i držanja, a primarno me se, ipak, tiče činjenica da su Visoko pretvorili u selendru, u kojoj bi kao mračni predmet želje da proganjaju i vladaju kao diktatori!

Mi, Visočani, kao da godinama sjedimo u zatvorenom prostoru, oko ognjišta, uz dim
i čađ, u prostoru koji se ne provjetrava. Na kraju ćemo od tog ugljenmonoksida svi pospati i pogušiti se.

Na svojoj koži sam osjetio tu nepravdu, tu stigmu kojom se kažnjava mišljenje koje nije saobrazno većini i onima koji su na vlasti. Taj epitet “izdajnik” postao je zapravo istrošen, prazan, njime se obilježavaju politički protivnici koje vlasti žele da kompromituju i eliminišu. Pod okolnostima u kojima živimo, raširene korupcije, zloupotrebe vlasti, svaki pošten građanin mora postati protivnik takvog sistema, “izdajnik” takvog načina vladavine i suprotstaviti se onima koji su dio tog sistema.

Svaki sistem koji ne počiva na pravednosti u sebi nosi klicu vlastite propasti. Sve ono što ne volimo, ako je zaista zlo i naopako, propast će samo od sebe. Urušit će se iznutra. Doživjet će imploziju.

Ovaj grad grca u neorganizovanosti, fekalijama društvenog idiotizma i nemogućnosti da bilo koja progresivna ideja i inicijativa zaživi i doživi svoje rezultate.

Istina se ne sviđa onima koji pokušavaju da ukrote rijetke lavove, dok brojne majmune drže na trapezu. Lavovi odavno leže u ćošku i samo se sjećaju starih dobrih vremena, dok se majmuni jednako množe i cerekaju i sve bi učinili za još jednu bananu.

Porazi najgorih među nama još bolje prijaju kad ih posmatrate izdaleka, bez udisanja smrada njih i njihovih obožavatelja. Svaki poraz šljama pobjeda je normalnog čovjeka. Najgori i najgluplji među nama i dalje će pljeskati mediokritetima. Nema tog govneta kojeg ovaj grad neće s užitkom pojesti, nema tog kriminalca kojeg ovi vazali neće slaviti kao sposobnog, nema tog neuspjeha kojeg ove sluge neće predstaviti uspjehom. Pljačka smeta samo zato što u njoj sami ne sudjeluju.

U razvijenim i svjesnim društvima i građani i političari znaju da se vlast uzima na revers – dobiješ je na korištenje pa, ako je ne koristiš kako treba i ako nemaš dobre rezultate, ti moraš da je vratiš. Kod nas se vlast uzima kao da je bespovratna, a jedini rezultat koji se računa je – izborni rezultat.

Reagiranja niske vrste samo potvrđuju činjenicu da se neko u toj kritici itekako prepoznao i da ga istina jako boli. Na nama je da nastavimo kidati otrovnu paučinu iluzija, a otrovni pauci će sami sebe poloviti, mi ćemo im samo neznatno pomoći u tome. A u tvom glasu “mače” loši maniri i poraz što se nezaustavljivo širi kao smrad, jeftinoća iz nepreglednog rezervoara mržnje i užas kao zavjet …

Biti šupak u međuvremenu u Visokom je postao način života, dakle obavezujuća, jedina ideološka figura koja je zaista u igri, a onda se političke razlike utvrđuju ovisno o intenzitetu strasti i uvlačenja u guzicu sa kojim se taj gard brani!

Ako su takvi ljudi ugledni građani Visokog, ja želim biti neugledan. U gradu u kojem su oni pošteni, ja pristajem da me posmatraju kao prevaranta. Ako su takvi patriote, razumljivo je da sam neprijatelj i ako takve ljude narod voli, nemam ništa protiv da me mrze.

Objavljivati neugodnu istinu donosi probleme i neprijatelje i ja to u potpunosti razumijem i prihvatam, ali u borbi za bolje Visoko nikad neću odustati!

Ovaj današnji smrad i izgled čaršije, to je sve vanjska manifestacija unutrašnjeg stanja loše administracije ovog grada.

Neka društvo izabere kako i zaslužuje. Izbori su igra u kojoj ne pobjeđuju uvijek najbolji, ali se zato uvijek najviše vesele najgluplji. Jer ako dijeliš stavove sa idiotom, to te ne čini ni Pekićevim, ni Mirzinim, ni Amrinim. Nego idiotom.

Ja lično, kada je o Visokom riječ, nemam više nikakve potrebe da budem u pravu. Ali, kao rođeni Visočanin, nemam pravo da šutim i zato ponavljam, kakvu god promjenu izaberete, nećete pogriješiti. Niže od ovoga sigurno ne može!

Kakvu god promjenu izaberete, nećete pogriješiti. Niže od ovoga sigurno ne može❗️

Odavno sam sebi dao tu ulogu da…

Posted by Adnan Jasho Jasarspahic on Friday, November 13, 2020

 

Izvor: Facebook profil Adnan Jasho Jašarspahić

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.