Lokalne TemeAdnan Delić: Na moje ime i imena pojedinih igrača bačena je ljaga,...

Adnan Delić: Na moje ime i imena pojedinih igrača bačena je ljaga, izrečene beskrupulozne laži

U Visokom je u utorak 6. juna održana Izvještajna skupština Rukometnog kluba Bosna Ekoenergija Visoko. U cilju zaštite svog imena i integriteta dužan sam da obavijestim javnost, najviše rukometnu, da su na moje ime i imena pojedinih igrača bačene ogromne ljage, izrečene beskrupulozne laži, koje ne bi naumpale ni čelnicima klubovima u diktatorskim sistemima poput Sjeverne Koreje.
Za svog mandata predsjednika UO RK Bosna, klub je raspolagao “sigurnim” sredstvima u iznosu od 35.000 KM (poslije je bilo 60.000 obećanih, ali nikad ostvarenih) iz budžeta Grada Visoko, te 12.000 od današnjeg generalnog sponzora Visoko Ekoenergije.

 

Ako poredimo današnji iznos koji klub sada dobija od Grada i pomenutog Javnog preduzeća, što je cca. 200.000 KM, onda se vidi da smo mi radili i funkcionisali sa četiri puta manjim iznosom. A neko je trebao “upumpati” i obezbijediti sredstva za klub. Neka javnost sama zaključi ko. Što se tiče navedenih dugova na Skupštini, većina istih datira iz mnogo ranijeg perioda, konkretno porezni dug i dug prema prevoznicima i slično. Mi nismo imali ranije mogućnost zatvarati taj dug, jer kao što vidite imali smo tri puta manji budžet.

I u takvim okolnostima sa mnogo manjim sredstvima iz budžeta, klub je u četiri i pol godine, dok sam ja bio na čelu Upravnog odbora, bio jesenji prvak, prvi u regularnom dijelu lige pred play-off, izašao u Evropu nakon 13 godina i igrao finale Kupa. To su rezultati koji su godinama prije bili nezamislivi, a evo i godinama poslije. I prije ovog Upravnog odbora klub je ispadao iz lige i ispadanje nije sramota. Posebno ako se zna kako je klub ispadao 2013. i 2016, doslovno je bilo namješteno da Bosna bude žrtvovana. I u takvim okolnostima ispadalo se za bod ili dva zaostatka. Ali da se ispadane na ovako sramotan način, da se za zonom spasa zaostaje 15 bodova, da se upiše samo pet pobjeda u 30 utakmica, e to je sramota za grad, kojeg smatraju “gradom rukometa”.

To što je UO svaku odluku donio praćenu zaključkom, to nas je i dovelo da nam igrači u velikom broju. Osam igrača je napustilo klub prošlo ljeto, to je za jedan Kiel (njemački rukometni gigant za one u UO koji ne znaju) previše. A igrači nisu otišli zbog mene, za kojeg ste prijetili na skupštini da ćete me otjerati, nego su otišli zbog politike pojedinih članova UO. Ta politika se svodi na to da je firma koju posjeduju ili u kojoj rade isto što i klub. U takvom sistemu nijedan igrač neće ostati, a to nije politika kakvu sam ja zastupao. I ne može mene niko otjerati pogotovo ne ovi ljudi koji sad pogrešno kroje politiku, ja mogu samo sam otići.

Pokušali ste javnosti predstaviti na skupštini da imate oslonac za narednu sezonu, ali ste nabrojali samo tri igrača. Ko je to još oslonac?
Osim toga, laž je da je Upravni odbor ulagao u djecu. Visoko je mali grad, pa se zna da roditelji kupuju kompletnu opremu djeci, plaćaju prevoze na utakmice i turnire, a vrlo često i kotizaciju. Dakle, na Skupštini su izrečene laži da ovo rukovodstvo (predsjedništvo) nešto radi za omladinske pogone.

 

I za kraj, internet je danas jako moćan i vrlo je lahko provjeriti kakva je posjećenost publike u dvorani bila za vrijeme mandata Upravnog odbora na čijem sam ja čelu i kakva je bila pogotovo ove sezone. Cijela njihova sezona se može mjeriti sa posjećenošću sa jedne od utakmica iz prethodnih sezona. Otjerali ste publiku iz dvorane gospodo, a sada javno govorite na Skupštini da treba i mene otjerati. Ne treba, odlazim sam. Takvi mene ne mogu otjerati.

RK Bosna Visoko iznad svega !!!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE