Admir Dedić (SDP) / Predizborna kampanja u Visokom počela sa starim navikama: Prijetnje, uvrede, pritisci, manipulacije

Predizborna kampanja u Visokom je uveliko počela, nažalost sa starim navikama: prijetnje, uvrede, pritisci, manipulacija ljudima itd.

Uglavnom su to oni koji su okosnica vlasti na raznim nivoima u našoj državi, nekad su bili jedno a sada su dvoje, razlike nema.

Valjda su navikli da svoje izborne rezultate ostvaruju zavađajući narod. Zaboravili su ili nisu nikad znali da je politika dijalog i moć ubjeđivanja argumentima i ništa drugo.

Mi smo mali grad i žalosno je gledati kako ljudi zaslijepljeni onima koji ih “vode” vrijeđaju druge putem društvenih mreža a neki čak idu dotle da upućuju direktne prijetnje oponentima i kritičarima što će vrlo vjerovatno imati i sudski epilog ili je već imalo.

Zamolio bih političke subjekte u Visokom da svoje kampanje vrate u okvire zakona i morala. Prestanite davat loš primjer građanima i prestanite dijeliti građane na “naše” i “njihove” samo zbog svojih političkih ciljeva.

Umjesto što prijetite neistomišljenicima i upućujete uvrede putem društvenih mreža, počnite se baviti stvarnim problemima ljudi. Samim ulaskom u politiku postali ste javne ličnosti i budite spremni na kritiku, to je normalna stvar. Vratite dijalog u politiku umjesto ucjena i pritisaka…

Ima još svašta da se nabroji al evo za početak, bit će dovoljno…

I još nešta, razumijem ja da je nekima politika jedino mjesto gdje mogu ostvariti neke materijalne interese al brate… Morala malo!

 

Visoko.co.ba/Admir Dedić Facebook page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.