NaslovnicaLokalne TemeAdmir Babić (...

Admir Babić (SDP): Po sticanja vremenskih uslova hitno će se pristupiti saniranju udarnih rupa u ulici “Križ”

Admir Babić (SDP), gradski vijećnik u GV Visoko, oglasio se na svom Facebook profilu, a njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Poštovani sugrađani na 14. sjednici Gradskog vijeća Visoko uputio sam Inicijativu da se izvrši sanacija ulice „Križ“ u Mjesnoj zajednici Rosulje, odnosno izdvoje sredstva za hitnu sanaciju udarnih rupa.

Naime, ulica „Križ“ se nalazi u samom centru Visokog i već godinama mještani imaju problema s rupama na ovoj cesti, koje posebno u zimskom periodu stvaraju velike probleme samim stanovnicima.

S obzirom na to da su se mještani koji žive u ovoj ulici tokom prethodnih godina samoorganizirali kako bi riješili problem neadekvatnog stanja navedene ulice, te da su tokom prethodnih godina nekoliko puta izigrani od tadašnje vladajuće izvršne i zakonodavne vlasti, potrebno je u što kraćem vremenskom okviru izvršiti sanaciju udarnih rupa kako bi se za početak osigurao adekvatan put za stanovnike u ovoj ulici, kako bi im se osigurao jedan od osnovnih uvjeta za normalan život.

Također, tako preventivno će se djelovati na sprječavanju moguće saobraćajne nesreće ili nezgode koje se mogu dogoditi uslijed neadekvatnih uvjeta na samoj ulici.

Iz Službe LER sam dobio odgovor da je sačinjen plan sanacije udarnih rupa kako u gradskom tako i u prigradskom naselju te da je i ulica Križ uvrštena u taj plan.

Kako mi je odgovoreno iz ove Službe, sklopljen je i Ugovor sa izvođačem radova koji će po završetku zimske sezone i sticanja vremenskih uslova hitno pristupiti sanaciji udarnih rupa na području grada Visoko i prigradskih ulica, a samim time i ulice Križ.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.